Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Hulp bij Php/mysql script?

sdk
8 antwoorden
 • Heb mijn vorige script opgegeven ben opnieuw begonnen met een ander voorbeeld (veel simepler en kleiner) heb dat nu langzaam uitgebouwd met wat dingetjes zoals de mogelijkheid te sorteren en een tabel header.

  Code: http://pastebin.com/341891

  Wilde nog 2 mogelijkheden inbouwen, de mogelijkheid de row ID met kleinere letters te maken en de mogelijkheid alle titels of id's klikbaar te maken door ze te genereren als <a href=\$id>$titel of id</a> vervolgens moet dat een nieuwe pagina met de variabele info geladen worden. Ik loop echter bij beiden vast doordat ik niet weet hoe ik de generatie aanpas.

  Deze is nu:


  [code:1:0c20df53ec]print "<table width=600 border=0>
  ";

  // de headers bovenaan de tabel
  print "<tr> <td><a href=\"?sort=3\">ID</a></td> <td><a href=\"?sort=2\">Titel</a></td> <td><a href=\"?sort=4\">Genre</a></td> <td><a href=\"?sort=5\">Cijfer</a></td> <td>Locatie</td> <td>Type</td></tr>";

  /
  ow generatie
  while ($get_info = mysql_fetch_row($result)){
  print "<tr>
  ";
  foreach ($get_info as $field)
  print "\t<td><font face=arial size=2/>$field</font></td>
  ";
  print "</tr>
  ";[/code:1:0c20df53ec]
  Als iemand weet hoe ik in plaats van die ene <font>$field</font> 5 keer zoeits van kan maken zou dat fijn zijn want dan is het eenvoudig aan te passen met een <a href></a> of een andere fontsize.

  Iemand een oplossing?

  edit: heb er nog eens goed naar gekeken, de username voor het change record werd gehaalt uit POST, echter deze username werd niet gepost want er ontbrak een $ voor $user_name. Nu werkt het dus wel :D .
 • Ik vind persoonlijk mysql_fetch_assoc (of mysql_fetch_array) wel prettig werken (beter leesbaar dan de numerieke array die mysql_fetch_row teruggeeft):
  [code:1:8a0789e054]
  /
  ow generatie
  while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
  {
  echo "<a href='page.php?id=", $row['id'], "'>", $row['title'], "</a>";
  //enz
  }
  [/code:1:8a0789e054]
 • [quote:14e2dff49c="Annie"]Ik vind persoonlijk mysql_fetch_assoc (of mysql_fetch_array) wel prettig werken (beter leesbaar dan de numerieke array die mysql_fetch_row teruggeeft):
  [code:1:14e2dff49c]
  /
  ow generatie
  while ($row = mysql_fetch_assoc($result))
  {
  echo "<a href='page.php?id=", $row['id'], "'>", $row['title'], "</a>";
  //enz
  }
  [/code:1:14e2dff49c][/quote:14e2dff49c]Ja bedankt was al aan het proberen met fatch_arrey maar had wat syntaxis problemen (miste '' om id). Nu nog ff tabelletje eromheen genereren en het werkt :) .
 • Ok het werkt allemaal:) heb elke td een CSS ID gegeven en daarmee gedefinieerd wat welke opmaak heeft.

  Ben nu begonnen aan een simpel login scirpt eigengemaakt werkte niet dus heb deze tutorial er even bijgepakt:
  http://llimllib.f2o.org/LoginTutorial.html

  Resultaat:
  http://pastebin.com/342331

  Probleem is dat de standaard tutorial je niet doorlinked naar de volgende pagina en ook niet die variabelen meestuurd. Heb geprobeerd door te linken maar krijg wat errors.

  Het validaten enzo werkt trouwens wel en ook de andere pagina ziet het als je niet ingelogt bent, het probleem zit hem dus alleen nog in het zien als wel ingelogt.
 • als je die print 'validated' eens weghaalt op regel 23 dan kun je session start gebruiken, en dan blijft die sessie ook bestaan. ob_start is in dit geval geen oplossing.

  Die header werkt niet omdat je voor een header geen output naar de browser mag sturen. Die print opdracht doet dat nou juist…Meer info op www.php.net/header

  Ik zou eens wat meer info lezen over sessies en php
 • Ben weer een stukje verder, mijn id's zijn klikbaar en de pagina daarna werkt ook (br2nl is echt handig). Maar heb nog steeds geen werkende login. Krijg nu meer errors daar over info die verzonden wordt had alle html dingen weggehaald en de prints maar dan nog kwamen er errors.

  Heeft iemand een wel werkende (eenvoudige!) tutorial waarmee ik een login kan maken?
 • [quote:944dfaf515="sdk"]Ben weer een stukje verder, mijn id's zijn klikbaar en de pagina daarna werkt ook (br2nl is echt handig). Maar heb nog steeds geen werkende login. Krijg nu meer errors daar over info die verzonden wordt had alle html dingen weggehaald en de prints maar dan nog kwamen er errors.

  Heeft iemand een wel werkende (eenvoudige!) tutorial waarmee ik een login kan maken?[/quote:944dfaf515]
  Staan er geen spaties voor je <?php ??

  Een header doe je trouwens zo:

  [code:1:944dfaf515]
  header("Location: index.php?bla");
  [/code:1:944dfaf515]
  In jouw code staat er geen dubbele punt. Ook zal een enkele $_SESSION niet werken, dat is een array. Je moet daaruit wel een element specificeren.

  Qua goede tutorial: kijk eens op www.phpfreakz.nl, of als het echt simpel moet www.hotscripts.com
 • Ok nu stuurt hij me wel door (kreeg invalid, you need to login) vervolgens heb ik ob start weer vervangen door sesion start en de pagina <htm> tags etc onder de php code gezet en nu werkt het.

  Hoorde alleen iets over md5 encryptie is dit echt nodig?

  Heb nog een vraagje is er ergens een tutorial of voorbeeld wat iets handiger werkt? Heb voor een andere pagina namelijk een berg users die ieder hun eigen gegevens moeten editen. Ik kan met inloggen via ?id=.. wel meesturen welke ID ze zijn of via POST ofzo maar hoe kopel je dan die controle daaraan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.