Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

documentatie voor een database

h4xX0r
6 antwoorden
 • Vraagje:
  Ik moet moet voor school (hbo bedrijfseconomie) een blauwdruk maken over het ontwerpen van een database. Nu is het maken van een database in bijvoorbeeld MySQL niet zo'n probleem voor me, maar ik heb me nog nooit verdiept in hoe je dit documenteerd, welke symbolen je gebruikt, is er een stappenplan voor het ontwerpen van een database?

  Ik heb al een aantal sites gevonden:
  http://www.sum-it.nl/cursus/dbdesign/hollands/imple010.htm
  http://www.analysisandsolutions.com/code/mybasic.htm

  Maar vind nergens schematiseertechnieken…. Ik weet dat dit voor sommige niet in jullie straatje zal liggen, maar ik hoop toch eigenlijk wel op en duwtje in de goede richting.

  BVD
 • Ik vraag me toch serieus af, of het de bedoeling is, dat wij jouw huiswerk gaan doen. Of denk je zelf dat je daar wat van opsteekt?
 • [quote:e543fa85dd="bierk"]Vraagje:
  Maar vind nergens schematiseertechnieken…. Ik weet dat dit voor sommige niet in jullie straatje zal liggen, maar ik hoop toch eigenlijk wel op en duwtje in de goede richting.
  [/quote:e543fa85dd]
  Waarom zou dit niet in ons straatje liggen? Iedereen met een opleiding in die richting kent toch wel minimaal de juiste termen.
  Een van de links uit je post noemt al ERD. Zoek daar eens wat meer informatie over. En kijk ook eens naar UML.
 • [quote:589b025147="gerben"]Ik vraag me toch serieus af, of het de bedoeling is, dat wij jouw huiswerk gaan doen. Of denk je zelf dat je daar wat van opsteekt?[/quote:589b025147]

  Ik vroeg niet om mijn huiswerk te maken, maar om een duwtje… Ik ben iemand die een simpele website met daaran een MySQL database voor dingen als nieuwsberichten, productcatalogussen endergelijke. Maar ik ben niet niet bekend met de terminolgie. Ik heb vanavond pas voor het eerst gehoord over normaliseren, ERD en dergelijke.

  Vandaar mijn vraag eigenlijk, wanneer je googled op "hoe schematiseer ik een database" ofzo :wink: Dit alles om mijn vraag iets toe te lichten.


  [quote:589b025147="Annie"]Waarom zou dit niet in ons straatje liggen? Iedereen met een opleiding in die richting kent toch wel minimaal de juiste termen.[/quote:589b025147]

  Daar heb je gelijk in.

  [quote:589b025147="Annie"]
  Een van de links uit je post noemt al ERD. Zoek daar eens wat meer informatie over. En kijk ook eens naar UML.[/quote:589b025147]

  Dankje, ERD was wat ik zocht
 • Met een applicatie als Visio kan je databases op papier uit tekenen, verder zijn er nog een tig aantal andere applicaties die dit kunnen doen.
 • [quote:9570e3aa3e="hydrah"]Met een applicatie als Visio kan je databases op papier uit tekenen, verder zijn er nog een tig aantal andere applicaties die dit kunnen doen.[/quote:9570e3aa3e]

  Thnx, ik heb nu een beetje zitten prullen in word en op zich voor de opdracht die ik moest doen is dat goed genoeg. Maar als ik vaker DBschema's moet maken, zal ik eens zoeken naar een van die tools om te schematiseren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.