Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP+MYSQL] Stuk tekst uit database verdelen in stukken

awinkel
4 antwoorden
 • Ik ben momenteel bezig om een website database gestuurd te maken m.b.v. php en mysql.
  Nu heb ik netjes een draaiende database en kan deze ook benaderen en tabellen uitlezen via php. Als ik nu alleen een lap tekst publiceer vanuit de database krijg ik zoiets als dit:

  [code:1:b37beeb669]
  AANHEFblablablablablablablablablablablablablablabSTUK TEKSTbablablablablablablablablablablablablabla blablablablablablablablablaGROETblablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla[/code:1:b37beeb669]

  Maar ik wil graag dit:
  [code:1:b37beeb669]
  AANHEFblablablablablablablablablablablablablabla

  STUK TEKSTblablablablablablablablablablablablablablab lablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablablabla

  GROETblablablablablablablablablablablablablabla
  [/code:1:b37beeb669]

  De stukken tekst kunnen varieren tussen de 1 en 4 stuks.
  Moet ik hiervoor speciale kolommen aanmaken in de tabel van de database, of is het mogelijk om het stuk tekst op een andere manier te publiceren?

  Oh ja, de informatie zal uiteindelijk op de site zelf een stuk interessanter zijn dan bovenstaande. ;)
 • Als er line breaks in de tekst zitten, kun je die toch middels een string replace omzetten naar een <br> tag? Of vervang ze door </p><p> en zet een <p> voor- en een </p> achteraan.
 • Ik heb het net meteen even getest en als ik handmatig <br> in de value van de query in zet krijg ik inderdaad het gewenste resultaat.
  Bedankt voor je antwoord!
 • Hier nog een uitgebreidere oplossing:
  http://simon.incutio.com/archive/2003/10/19/htmlifying

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.