Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Hoe een andere pagina in i-frame laden afh. van variabele

Jan_32
2 antwoorden
 • Hoe kun je een andere pafgina laden in een i-frame als er een variabele met het url wordt meegezonden? Ik ken include in PHP maar dat streeft het doel voorbij. Het opent, voor zover ik weet, alleen een extern .php bestand binnen het bestand zelf.

  Ik geef het voorbeeld:
  [code:1:2d59011646]< href="http:www.mijnsite.nl/index.php?id=5">klik hier</a>[/code:1:2d59011646]
  Nu moet index.php kijken of er een variabele aanwezig is. Zo ja moet in het i-frame "laat_zien" in index.php de pagina toon.php?id=5 laten zien.

  Kan dit met php? Of moet het met javascript? Ik geef de voorkeur aan PHP omdat ik niet weet hoe Javasript controleert op een waarde in een variabele die meegezonden wordt met de link uit [code:1:2d59011646]< href="http:www.mijnsite.nl/index.php?id=5">klik hier</a>[/code:1:2d59011646]
 • Waarom streeft include dit doel voorbij?

  gebruik een switch icm case.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.