Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

target="_blank" met javascript mogelijk?

4 antwoorden
  • Hallo, Op mijn website maak ik gebruik van adsense van Google. Hiervoor moest ik op mijn website onder andere het volgende stukje code plaatsen om naar de advertenties te laten navigeren: <script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"> </script><br> Ik wil graag de advertenties laten openen in een nieuw geopend scherm (zoals in html met target="_blank"). Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen met javascript?
  • [quote:bf25ce3ded="wtulp"] <script type="text/javascript" src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"> </script><br> Ik wil graag de advertenties laten openen in een nieuw geopend scherm (zoals in html met target="_blank"). Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen met javascript?[/quote:bf25ce3ded] 1. Met [i:bf25ce3ded]base href="..."[/i:bf25ce3ded], maar dan is dat meteen voor alle links op de pagina. 2. Een div-container erom heen plaatsen. en dan via DOM alle child-links afgaan in de div-container en de targets aanpassen. 3. ???
  • [url=https://www.google.com/adsense/policies]Google AdSense advertentie- of zoekvakcode en verwijzingsknop moet zonder wijzigingen direct in webpagina's worden geplakt. Het is deelnemers aan Google AdSense niet toegestaan om de advertentiecode, gedeeltelijk of in zijn totaliteit, om welke reden dan ook te wijzigen, inclusief het aanpassen van de layout van de advertentie, [b:0cd4fe94be]het gedrag[/b:0cd4fe94be], de doelgerichtheid of de weergave van advertenties.[/url]
  • Dit is ook niet mogelijk. Dat AdSense javascript voegt een inline frame toe aan je pagina dat verwijst naar een pagina (waar de advertenties op staan) binnen het googlesyndication.com domein. Een javascript op jouw pagina heeft hier geen toegang toe. Met een javascript kun je alleen pagina's manipuleren die op je eigen domein staan ([url=http://en.wikipedia.org/wiki/XSS]om veiligheidsredenen[/url]). Die base-tag-oplossing gaat volgens mij ook niet lukken om eenzelfde soort reden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.