Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

School CMS

17 antwoorden
 • Ze hebben aan mij gevraagd een website te maken voor (leerlingen) van mijn school. Nu zit ik alleen te twijfelen aan de CMS. Ik ben erg te spreken over e107. Maar wat ik ook graag wil is phpbb. Ik wil gewoon dat ze één keer aanmelden en dan op allebei kunnen. Er is geen bridge te vinden... Over Joomla ben ik niet zo te spreken.
 • [quote:a39c2387c3="sentitel"]Ze hebben aan mij gevraagd een website te maken voor (leerlingen) van mijn school. Nu zit ik alleen te twijfelen aan de CMS. Ik ben erg te spreken over e107. Maar wat ik ook graag wil is phpbb. Ik wil gewoon dat ze één keer aanmelden en dan op allebei kunnen. Er is geen bridge te vinden... Over Joomla ben ik niet zo te spreken.[/quote:a39c2387c3] Waarom ben je niet te spreken over Joomla?
 • - Te lastig. Niet zo zeer voor mij, maar ik zet de site op en daarna komen er moderatoren die er ook mee moeten werken (doen niet alleen het forum). - Lay-out. Er zit altijd wel iets aan een lay-out waardoor je joomla herkend.
 • [quote:0b7a7a2b11="sentitel"]- Te lastig. Niet zo zeer voor mij, maar ik zet de site op en daarna komen er moderatoren die er ook mee moeten werken (doen niet alleen het forum).[/quote:0b7a7a2b11] Gaat dat bij andere CMS-systemen makkelijker? Wat is er moeilijk aan Joomla? [quote:0b7a7a2b11="sentitel"]- Lay-out. Er zit altijd wel iets aan een lay-out waardoor je joomla herkend.[/quote:0b7a7a2b11]Als je met een standaard template werkt dan krijg je inderdaad herkenbare elementen. Wanneer je [i:0b7a7a2b11]zelf[/i:0b7a7a2b11] een template bouwt hoeft dit absoluut niet het geval te zijn.
 • [quote:e15ce47780="Ederveen"]Gaat dat bij andere CMS-systemen makkelijker? Wat is er moeilijk aan Joomla?[/quote:e15ce47780] Redelijk omslachtig, niet allemaal to the point. [quote:e15ce47780="Ederveen"]Als je met een standaard template werkt dan krijg je inderdaad herkenbare elementen. Wanneer je [i:e15ce47780]zelf[/i:e15ce47780] een template bouwt hoeft dit absoluut niet het geval te zijn.[/quote:e15ce47780] Vind ik persoonlijk niet. Een joomla site heeft altijd wel iets...
 • [quote:e75e18512a="sentitel"]Vind ik persoonlijk niet. Een joomla site heeft altijd wel iets...[/quote:e75e18512a] Zoals? Kom eens met voorbeelden. Zolang het vaag blijft en je jouw "problemen" niet inzichtelijk maakt kan ik je ook niets adviseren.
 • Mijn vraag was ook niet te discuseren over joomla, maar over welk cms jullie me adviseren (en dan geen joomla/mambo).
 • ligt er net aan wat je wilt ;) http://www.opensourcecms.com/ kijk eens of hier wat tussen zit, en als je zelf een template wilt bouwen kom je vaak ook heel ver ;). ikgebruik zelf lemon CMS (http://sourceforge.net/projects/lemon-cms/) deze gebruik GEEN database, dus het kan een zootje worden als je een groote site hebt, ik gebruik hem als een overbrugging tot aan de zomervakantie, waarna ik over stap op een database cms. hij doet z'n werk goed, je moet alleen zorgen dat je voldoende van php weet om te zorgen dat hij de goeie file stelkens pakt ;). maar ik zal toch op de opensourcecms.com site kijken, daar kan je veel cms-en uitproberen, veel succes
 • [quote:cfca48c09f="sentitel"]Mijn vraag was ook niet te discuseren over joomla, maar over welk cms jullie me [b:cfca48c09f]adviseren[/b:cfca48c09f] (en dan geen joomla/mambo).[/quote:cfca48c09f] [quote:cfca48c09f="Ederveen"]Zoals? Kom eens met voorbeelden. Zolang het vaag blijft en je jouw "problemen" niet inzichtelijk maakt kan ik je ook niets [b:cfca48c09f]adviseren[/b:cfca48c09f].[/quote:cfca48c09f] Nogmaals: als je duidelijk[b:cfca48c09f]er[/b:cfca48c09f] kan aangeven waar je wensen en behoeften voor een CMS systeem liggen (gebruiksgemak, lay-out, functies, etc.) dan is het ook makkelijker om te [b:cfca48c09f]adviseren[/b:cfca48c09f]. Doorvragen staat niet gelijk aan [b:cfca48c09f]discussiëren[/b:cfca48c09f].
 • Ik ben nog steeds erg te spreken over [url=http://wordpress.org/]WordPress[/url]. Er zijn ook mensen die het proberen te [url=http://www.google.nl/search?q=wordpress+phpbb+integration&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official]integreren met phpBB[/url], [url=http://www.davidsaccess.com/2004/08/18/hpbb-with-wordpress/]sommigen met succes[/url]. Waarschijnlijk hangt het af van hoe handig je met PHP bent, zelf het ik het (nog) niet geprobeerd. - Bas
 • Ik denk dat ik phpbb integreren moet vergeten. Als ik de juiste cms heb en juiste plugins kan ik tot een goed forum komen denk ik.
 • [quote:d15094cda0="sentitel"]Mijn vraag was ook niet te discuseren over joomla, maar over welk cms jullie me adviseren (en dan geen joomla/mambo).[/quote:d15094cda0]Als je een auto zoekt, zeg je toch ook niet 'ik zoek een auto, adviseer mij maar een auto'? Dan moeten we toch weten wat voor auto je zoekt? Er valt nix te adviseren als je niet zegt wat je eisen zijn aan een CMS en wat je zeker niet wilt in een CMS. Zeg iig waar het CMS moet kunnen. En wat vind je van e107. waarom vind je dat en wat mist er in e107 of is er verkeerd eraan waarom jij een alternatief zoekt?
 • Eisen: 1. Verschillende categorieën aan bepaalde groep gebruikers toe kennen bij pagina's en nieuws voor het veranderen/toevoegen ervan. 2. Nederlands 3. Makkelijk in omgang. 4. Er moeten redelijk wat plugins voor te vinden zijn. e107 kan niet 'samenwerken' met phpbb. Dit zou ik het liefst zien, maar wordt erg lastig. Bij e107 ben je meteen beheerder als je rechten hebt om pagina's te wijzigen. En dan kun je ook meteen alle pagina's wijzigen. Het gaat me dus vooral om de rechten.
 • E107 heeft toch zelf wel een mooi forum... gewoon de plugin even activeren. Wat maakt phpbb zo, dat je het graag wilt gebruiken? Groet
 • Instellen met rechten gaat daar opzich wat makkelijker en is gewoon overzichtelijker.
 • Joomla lastig? Joomla altijd iets Joomla-achtig?? Dat is onzin. Joomla kun je volledig en grondig aanpassen hoe jij het zelf wilt zonder dat iemand er nog iets van kan herkennen, en d.m.v. componenten e.d. kan je er ook zeer veel soorten fora in integreren. En dat gaan gewoon supersimpel via de admin-sectie. Daarnaast kun je Community Builder integreren waardoor je een handige community site kan maken met profielen, reactiesystemen, kijken of iemand online is op msn etc.etc. (Zie www.joomlapolis.com). Enige nadeel is dat als je Joomla niet meer goed onder controle houd en pakketten gaat installeren die elkaar tegenwerken o.i.d., dan kan de installatie behoorlijk "kapot" gaan.
 • Een oude vertouwde is [url=http://phpnuke-dutch.org/]PHPNuke[/url], daar zit phpbb al standaard in. En er zijn erg veel plug-ins voor te vinden. Een ander nog simpeler CMS is [url=http://www.neocrome.net/]Seditio[/url], er zit wel een forum in geintegreerd, maar het is geen phpbb. Alleen er zijn nog niet zoveel plug-ins. Hiermee kan je wel heel makkelijk en snel nieuwe gebruikersgroepen aanmaken en de rechten voor iedere gebruikersgroep apart instellen. M Z

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.