Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

hoe kan ik dit stukje javascript aanpassen?

athene
2 antwoorden
 • Omdat ik mijn website met Flash heb gemaakt moet ik de blokkade in IE oplossen. Mbv een javascript van http://kirupa.com/developer/flash8/flash_fix.htm heb ik dit gedaan.
  Er moet dan een js-bestandje in de map geplaatst worden en de html-pagina's in dezelfde map moeten worden voorzien van een een script (in header en body). Nu heb ik een website (stamboom) met wel 24 mappen (!) en moet ik hezelfde js-bestandje dus 24 op mijn homepage zetten.

  Ik zou graag dit bestandje slechts 1x op mijn homepage willen kunnen zetten (bv. in de rootfolder). Dan moet ik vermoedelijk in het body-script een verwijzing hiernaar maken.

  Er is een regel die volgens mij hier betrekking op heeft:

  fo.addParam("allowScriptAccess", "sameDomain";);

  Nu vermoed ik dat in plaats van "sameDomain" een andere parameter ingevuld kan worden. Maar welke? Ik heb nauwelijks verstand van javascript en ken de attributen niet van zoiets. De boeken uit de bib wijzen mij ook niet de weg naar een oplossing.

  Zijn er javascripteurs die hier verstand van hebben? Of iemand die mij naar een website kunnen verwijzen waar ik erachter kan komen?

  Alvast bedankt!

  P.S. het hele body-script is:

  <div id="flashcontent" style="width: 700px; height: 400px">
  <script type="text/javascript">
  var fo = new FlashObject("name.swf", "animationName", "700", "400", "8", "#FFFFFF";);
  fo.addParam("allowScriptAccess", "sameDomain";);
  fo.addParam("quality", "high";);
  fo.addParam("scale", "noscale";);
  fo.addParam("loop", "false";);
  fo.write("flashcontent";);
  </script>
  </div>[b:7f37c6af11][/b:7f37c6af11]
 • Volgens mij kun je het bestandje flashobject.js in de root zetten. In de head van elke pagina roep je dit script aan via:[code:1:5fcce1532d]<script type="text/javascript" src="/flashobject.js"></script>[/code:1:5fcce1532d]
  Het enige verschil is dus een slash voor flashobject.js. Je kunt ook '../flashobject.js' gebruiken, als je altijd een map hoger wil kijken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.