Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

wisselend wachtwoord

6 antwoorden
  • Als docent wil ik graag een bepaalde pagina met toetsen op mijn website alleen toegankelijk maken met een wachtwoord. Om te voorkomen dat leerlingen thuis mijn proefwerken gaan `bestuderen` wil ik dat wachtwoord elk uur laten veranderen. In Delphi kan ik dat vrij makkelijk met behulp van namen van dagen en cijfers van de tijd. Zoiets zal met Java of PHP ook mogelijk zijn, maar dat weet ik niet. Het mooist zou het zijn als een kenner dit even(?) voor me zou willen maken (of vraag ik nu erg veel?) Bedankt vast!
  • [quote:2682ce8de1="Harry van de Wiel"] Het mooist zou het zijn als een kenner dit even(?) voor me zou willen maken (of vraag ik nu erg veel?) Bedankt vast![/quote:2682ce8de1] Ja, je vraagt nu erg veel. Zie de leesmij boven in dit forum, punt 3. t.
  • met php kun je laten controleren op een manier als [code:1:35bb9bdf5b] if($_GET['password'] != $sPassword) { die('geen toegang'); } [/code:1:35bb9bdf5b] Dan laat je $sPassword afhangen van de datum. Iets als [code:1:35bb9bdf5b]$sPassword = $dag.$maand[/code:1:35bb9bdf5b] maar dan uitgebreider. Zie ook http://php.net/date voor informatie over het opvragen van datum/tijd
  • Hartelijk dank, Stijn! Ik ga het proberen, maar heb nog nooit iets in PHP gedaan. Moet dat gecompileerd worden of moet je webserver bepaalde programmatuur bevatten?
  • PHP hoeft niet te worden gecompileerd. Je webserver moet echter wel PHP ondersteunen. Meer info [url]http://php.pagina.nl/[/url]
  • Ook Annie hartelijk dank! Ik zal er mijn voordeel mee doen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.