Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

resize image bij upload in php

7 antwoorden
  • ik ben bezig een occasion-catalogus voor een autodealer te bouwen. die werkt inmiddels volledig, maar: ik zou graag op het moment dat ik een image upload deze resizen naar de juiste afmetingen. (en dat eigenlijk 2 keer, ook voor de thumb). Ik heb vandaag de hele dag allerlei scripts gezocht en gelezen, tut's gezocht en gelezen, mijn eigen boeke er op nagekeken ..maar ik kom er niet uit! Is er iemand die mij kan uitleggen wat te doen ??? Hieronde de code die ik heb om de images up te loaden: [code:1:19dbfbec4d] if($_FILES['pic']['size']>0){ $source=$_FILES['pic']['tmp_name']; $pic=$_FILES['pic']['name']; $dest="../pic_large/" . $pic; $check1=copy($source,$dest); }[/code:1:19dbfbec4d] (komt uit: PHP5 zonder stress (bedankt teach! , wat nou geen stress?) :D
  • Voor het resizen kun je GD of Imagemagik gebruiken. GD is meestal standaard aanwezig, Imagemagik niet. Ik zou eerst maar eens naar GD kijken. http://nl2.php.net/image http://www.phpfreaks.com/tutorials/105/0.php
  • Fatal error: Call to undefined function imagecreatetruecolor() in ..... ik heb de php_gd2.dll in de aangegeven map geplaatst en de ; weggehaal in php.ini. zootje herstart, maar ik krijg bovenstaande foutmelding ... werkt GD2 nu niet ofzo?
  • Is GD2 wel geïnstalleerd? GD is namelijk geen onderdeel van de php distributie, maar aparte software.
  • dan zal dat het wel zijn .... ik maar denken dat ik alleen die dll hoef te plaatsen en in te stellen ... ik ga opzoek naar de install!
  • Die dll van php is de interface. Net als bij mysql, dat moet je ook apart installeren.
  • goed, ik heb GD gedownload, uitgepakt en de readmet getracht te lezen .... ik snap niet hoe ik dit moet installeren .. (vermoed iets met een command line ofzo ????)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.