Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

onClick met variabele werkt niet.

None
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik wilde de alert functie gebruiken in een onClick="" gebeuren. Maar dat werkt alleen als ik een string meegeef in de alert. Als ik dat vervang door een variabele krijg ik als tekst 'undefined' te zien.

  Dus dit werkt wel: [code:1:60800e8c1d]<img src="map/plaatje.ext" onClick="alert('hoi')">[/code:1:60800e8c1d]
  En dit werkt niet: [code:1:60800e8c1d]<img src="map/plaatje.ext" onClick="alert(var)">[/code:1:60800e8c1d] www* de oplossing is?

  Bij voorbaat dank.
  *Wie Weet Wat
 • Undefined betekent dat je nog geen waarde aan de variabele toegekend hebt, en dat klopt. Een variabele moet een waarde hebben, en die waarde moet je eerst toekennen. Bijvoorbeeld:
  [code:1:5799238466]
  var x = "bla";
  window.alert(x);
  [/code:1:5799238466]
  Dit geeft een alert met de tekst "bla".
  Wat jij probeert, is een variabele zonder waarde te alerten, wat resulteerd in een error.
 • Dat is niet zo. Wat ik hierboven vermelde was slechts een voorbeeld. In het echt ging het om de variabele lang['error']. De hele array lang staat in een apart taal bestand. Als ik een alert doe vanuit m'n functions.js doet hij het wel, maar niet vanuit een gewoon html bestand met een onClick.
 • [quote:e2225e3404="cor0612"]Dat is niet zo. Wat ik hierboven vermelde was slechts een voorbeeld. In het echt ging het om de variabele lang['error']. De hele array lang staat in een apart taal bestand. Als ik een alert doe vanuit m'n functions.js doet hij het wel, maar niet vanuit een gewoon html bestand met een onClick.[/quote:e2225e3404]
  Ja dan kunnen we er ook niet bepaald mee, als je niet laat zien watvoor variabele je oproept, hoe je het script include etc. :roll:
  Ik zou zeggen, laat eerst alle code zien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.