Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

zoekfunctie in website

5 antwoorden
  • Ik heb een eenmansbedrijfje en heb daar zelf een website voor gemaakt. Het belangrijkste onderdeel daarvan is een catalogus met ruim 6000 titels (toneelstukken). Ik zou heel graag een zoekfunctie willen inbouwen, zodat de bezoeker selecties kan maken. Mijn kennis om dit te realiseren schiet op dit gebied (nog) tekort. Graag zou ik via het forum wat advies willen hebben hoe ik dit het beste kan aanpakken. Alvast bedankt!
  • Zou ik toch denken aan een database, gecombineerd met een of enkele scripts in bijvoorbeeld php. Kijk eens of je iets kunt vinden op hotscripts.com.
  • Maar als je nu alles als HTML bestanden hebt, dan bestaan er ook andere mogelijkheden om door de gegevens te zoeken. Ook daarvoor staan op hotscripts voorbeelden. Om meer gerichte tips/aanwijzingen te geven, hebben we meer info nodig. Bijvoorbeeld: - Welke programmeermogelijkheden biedt je hoster (CGI/Perl, ASP, PHP, ...)? - Heb je de beschikking over een database? Zo ja, welke. - Hoe heb je de gegevens nu opgeslagen (tekst, database, html, xml, ...)?
  • Wil je het snel en makkelijk doen, kijk dan eens naar freefind.com .
  • Er bestaat ook een gratis zoekservice voor op websites van [url=http://www.google.nl/]google[/url].

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.