Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Formulier

4 antwoorden
  • hoihoi, Ik ben al een tijdje een het klooien met het proberen werkende krijgen van een formulier. Dit is de code die ik nu heb [code:1:712ffc5236] <form name="formulier" action="mailto:mail@mail.com?subject=Design Mail" method="post"nctype="text/plain"> Name :<input type="text" name = "Name" size="30"> <br> Question/Suggestion :<br> <textarea name="commentaar" cols="40" rows="3" wrap="virtual"></textarea><br><hr> <input type="submit" value="Send"> <input type="reset" value="Undo"><hr> </form> [/code:1:712ffc5236] maar nu krijg ik als ik op "send" klik dat outlook start en dat ik dan de gegevens Name en Question/Suggestion te zien krijg. Ik wil echter dat zodra er op "send" word geklikt er desnoods een melding komt van "verzonden" maar dat outlook opent zou ik graag weg willen hebben. Iemand enig idee hoe ik dit zou kunnen aanpassen? Hoop dat het in de goede rubriek staat :oops:
  • Enige oplossing is door gebruik te maken van een formulier dat de gegevens naar een script op een webserver verzend. Door "mailto:" in de method te gebruiken, zal je altijd de mailclient van de bezoeker starten. Dus maak of zoek een script dat via een webserver de mail kan verzenden. Als je zelf iets wil maken, geef dan even aan over welke talen je de beschikking hebt op je webserver, dan kunnen wij wel een voorbeeldje geven of de juiste links. Als je gebruik wil maken van een bestaand script, dan zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken op [url]http://www.hotscripts.com/[/url].
  • Mailto formulieren zijn zo goed als geheel onbruikbaar. Je zult dus inderdaad een script op je server moeten hebben, of van een formmail service gebruik moeten maken.
  • okay dan gebruik ik die niet hehe...maar ik heb geen idee hoe ik het allemaal moet doen, dus ik heb wel op het internet gezocht maar dan krijg ik leuk formulieren die niet werken -_- ik zal de site die Annie heeft gegeven nog ff uitzoeken, maar mocht iemand een werkend script hebben, dan is deze natuurlijk altijd welkom :wink: thanx voor de reacties

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.