Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

php include: meerdere items mogelijk in één invoegbestand?

tvo
3 antwoorden
 • Ik maak gebruik van de php include functionaliteit in een aantal webpagina's om terugkerende zaken van uit een extern bestand eenvoudig in te voegen.

  Is het mogelijk om in één extern (bron)bestand nu meerdere items te plaatsen. Ik bedoel: niet alleen een menuutje wat telkens terug komt maar bijvoorbeeld ook een titel of andere zaken. Uiteraard komen deze op verschillend eplaatsen in de doelpagina te staan. Kan ik deze dan bijvoorbeeld middels een variabele aanroepen en op verschillende delen in de doelpagina plaatsen?

  In principe wil ik denk dus een template vullen met verschillende soorten informatie. Voor elke doelpagina roep ik dan een ander bronbestand op.

  Ik begrijp dat een database hier wellicht een alternatief is maar dat gaat me weer net wat te ver. Ik heb in principe nog geen kennis van php dus ben erg benieuwd of dit mogelijk is…..
 • Het is me niet helemaal duidelijk wat je precies bedoeld, maar wat je één keer doet kun je natuurlijk ook meerdere keren doen.
  Gewoon een php include voor elke bestand dat je wilt includen. En je kunt includen wat je wilt, een html bestand, een PHP bestand of een txt bestand.
  Het is overigens toegestaan om de namen in variabelen te plaatsen.
  [code:1:6942220e76]include ($bestand);[/code:1:6942220e76]is dus gewoon toegestaan.
 • Ja, dat kan, is gewoon een kwestie van slim programmeren. Echter, ik denk dat je het in jouw geval nu beter precies andersom kan doen: maak een templatepagina waarbij alles al goed staat (titel, menu, footer, …) en include in elke pagina alleen de inhoud. Dan ben je redelijk in de goede richting van template-gebruik bezig. Voor pagina's met een andere opzet kan je dan een andere template maken.

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.