Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Onderscheid linktargets intern en extern

4 antwoorden
  • Voor mijn forum maak ik gebruik van phpBB 3.0.0. Binnen een forum wordt natuurlijk veel gelinkt, zowel intern als extern. Nu zou ik voor de interne links graag willen dat ze als target "_self" meekrijgen en voor externe links het target "_blank". Standaard heeft bij mijn stijl elke link het target "_blank". Ik denk dat er met een javascriptje (of anders?) hier wel een mouw aan te passen valt. Zoiets als [code:1:565a938ac7]IF URL contains "swordfactsbenelux.nl" target="_self"[/code:1:565a938ac7] ofzo. Maar hoe dat in een scriptje te zetten... geen idee. Iemand?
  • [code:1:853bbd4886] <script type="text/javascript"> window.onload = function() { var hrefs = document.getElementsByTagName("A"), i = hrefs.length; while (i--) { if (hrefs[i].href.indexOf("swordfactsbenelux.nl") == -1) { hrefs[i].onclick = function() { window.open(this.href); return false; } } } } </script> [/code:1:853bbd4886]
  • Thanks, ga ik proberen! :D Ik las overigens bij mijn googletocht allerlei verhalen over "dat dit in 2007 niet meer hoort". Is dat nu echt zo, of vooral de mening van professionele webbouwers? Of ook weer afhankelijk van de doelgroep? (mijn bezoekers zijn over het algemeen traditioneel ingestelde 20-plussers)
  • Ja, ik ken de discussie, maar vind 'm persoonlijk niet interessant genoeg om daar energie in te steken. Van mij mogen externe links gewoon in een nieuw window/tab openen. Dat ben ik gewend en dat werkt prima voor mij. En dat geldt ook zo voor vele andere mensen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.