Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

(PHP) on duplicate key update met voorwaarden

6 antwoorden
  • Is het mogelijk om een on duplicate key update te doen afhankelijk van een bepaalde voorwaarde ? Dus bv: persoon - verlof en dat dan wel de zelfde data mogen worden ingevuld, maar NIET bij 1 persoon. dus goed: Jan 5 okt Piet 5 okt fout: Jan 5 okt Jan 5okt
  • ik denk dat je ipv php mysql bedoelt? En jan 5 okt en jan 5 sep mag dus ook? Dan moet je van het koppel (persoon, verlof) een key maken. Mocht je hier niet voldoende mee geholpen zijn of iets totaal anders bedoelen, geef dan iets meer info over je database.
  • Nee het is precies zoals jij zegt. Het is de bedoeling dat een persoon verlof kan inschrijven, maar het is natuurlijk onzin om verlof meerdere keren op 1 dag in te schrijven. Aangezien het in een rooster komt te staan staat het erg slordig. Kijk, hier kun je zien wat het resultaat is van meerdere keren inschrijven op dezelfde dag: http://zeghet.com/postrooster/rooster.php En zo'n koppeling, want dat zoek ik dus, hoe maak je zoiets ?
  • Je hetb waarschijnlijk een table met personen en daarnaast een waarin verlof staat: TABLE person (id, naam, ...) PRIMARY KEY id TABLE verlof(person_id, dag) PRIMARY KEY (person_id, dag) Beetje afhankelijk van je database en adminsysteem daarbij hoe je dat moet instellen. Overigens, als je vanuit PHP nu toch een insert doet (Klaas, 8 okt) terwijl die er al instaat, zal de db een fout geven. Wil je voorkomen dat iemand dat doet, dan moet je toch eerst queryen of iemand niet op die dag al verlof heeft gevraagd.
  • [img:20eaaf3a1c]http://www.250kb.de/u/080509/j/7c6d1661.jpg[/img:20eaaf3a1c] Ik kom een heel eind, maar snap toch niet helemaal wat je bedoeld. Ligt niet aan jouw uitleg, maar aan mijn eigen php kennis (gebrek er aan, denk ik) Ik wil dus dat als inlognaan EN verlofdatum in 1 rij al bestaat, dat er dan iets gebeurt.
  • Je ziet nu een streep staan onder id, die geeft aan dat die de primary key is. Echter, daar verlofdatum aan toevoegen, geeft een slecht database ontwerp. Ik raad je aan je eerst daar eens wat in te verdiepen, je moet eens google op 'database desig' ofzo en 'normalisatie'. Als ik een goede site tegenkom, zal ik m hier posten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.