Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Volgorde in mailform

3 antwoorden
  • Op [URL=http://users.telenet.be/dvd-corner/clubkampioenschap%202007.htm]deze pagina[/URL] kunnen onze leden zich inschrijven voor een tornooi. Wanneer het form verstuurd wordt, wordt niet de volgorde van de kolommen behouden, maar de rijvolgorde. Dus de drie dagen komen door elkaar in de mail. Bestaat de mogelijkheid, om op een simpele manier, voorrang te geven aan de kolom? maw eerst alle aangevinkte periodes van de vrijdag, dan alle periodes van de zaterdag ... Zo wordt het heel wat overzichtelijker.
  • Rekening houden met de volgorde is absoluut niet handig en zet de deur open voor onvoorziene omstandigheden, zelfs eventueel hacken (bij zeer ongunstig gekozen gevallen). Niet doen dus. Probeer te allen tijden de formvelden op te vragen op naam, als je bijv. PHP gebruikt kan dat met [i:6f4ecb22de]$_POST["veld1"][/i:6f4ecb22de]. Overigens zijn er manieren om groepen formvelden te groeperen, je moet ze dan dezelfde naam geven gevolgd door twee vierkante haken ("[]"). De velden zullen dan als array geïnterpreteerd worden op de server. - Bas
  • [quote:587a8cf033="BasHamar"]Rekening houden met de volgorde is absoluut niet handig en zet de deur open voor onvoorziene omstandigheden, zelfs eventueel hacken (bij zeer ongunstig gekozen gevallen). Niet doen dus. Probeer te allen tijden de formvelden op te vragen op naam, als je bijv. PHP gebruikt kan dat met [i:587a8cf033]$_POST["veld1"][/i:587a8cf033]. Overigens zijn er manieren om groepen formvelden te groeperen, je moet ze dan dezelfde naam geven gevolgd door twee vierkante haken ("[]"). De velden zullen dan als array geïnterpreteerd worden op de server. - Bas[/quote:587a8cf033] ik gebruik een gratis mailscript en ben niet echt thuis in PHP. :oops: Zal mij eens moeten verdiepen in die materie, als ik het deftig wil oplossen blijkbaar :?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.