Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Dropdown als link

10 antwoorden
  • Op veel sites zie je dropdownmenutjes, en als je een dropdown-item selecteert, ga je meteen naar een andere pagina. Zoiets zou ik ook heel graag op mijn site willen. Ik heb geprobeerd zelf uit te zoeken hoe het werkt, maar omdat mijn Javascript kennis nogal gebrekkig is, en de meeste dingen hiervoor in javascript zijn, kom ik niets verder. Kan iemand mij hiermee helpen??
  • http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/dropdowncontrol.htm
  • Of bedoel je soms een dropdown door middel van een <select> ?? In dat geval moet je de aan het <select> element een onChange event vastknuppen in javascript. Misschien heb je wat aan deze [url=http://www.madness.nl/forum/forum_posts.asp?TID=2750&PN=1]LINK[/url].. Succes
  • oke bedankt, het zou er inderdaad als een <select> uit moeten zien en als die van dynamicdrive moeten werken. Wat zou er dan precies in de OnChange moeten staan? ik wil uiteindelijk dat ie linkt naar [url]index.php?page=afterselect&chosen=*variabele die uit de select komt*.[/url]
  • Ik ben ook geen held in javascript.. maar dit zou het moeten doen: [code:1:0214681e7d] <select name="year" ONCHANGE="window.location=this.value"> <option value="http://www.site1.com">Site 1</option> <option value="http://www.site2.com">Site 2</option> <option value="http://www.site3.com">Site 3</option> </select> [/code:1:0214681e7d] Het kan wel met een [ url ] maar dan zul je zelf de bbcode moeten aanpassen aangezien de html min of meer gelijk zal moeten zijn aan de html hierboven. Overigens is het eigenlijk 'netter' om aan de onchange een functie te binden die de redirect uitvoert.. maar dit is het makkelijkste.
  • ja die [url] was ook puur bedoeld om in mijn post te laten zien dat het een site was, niet om ook echt als code te gebruiken. In elk geval bedankt... Nog 1 vraagje (niet zeer belangrijk, maar wel leuk als je het toevallig weet): Kan ik er POST variabelen aan meegeven? EDIT: ik heb dit 'scriptje' gevonden:[code:1:08a65e6511] <form method="post" action="yourscript" onSubmit="return false;"> <select name="mySelect" onChange="=this.form.submit();"> <option value=........... </select> <input type="submit" value="For Non-JS support"> </form>[/code:1:08a65e6511] Wat houd dat return false precies in?
  • HELP!! Ik heb geprobeerd zelf return false op te zoeken, maar nu snap ik er helemaal niets meer van!
  • Als het goed is betekend dat gewoon dat het formulier niet op zichzelf te versturen is maar alleen via de select?
  • oke dat zou best kunnen ja. Dit kan ik er dan gewoon uithalen hoop ik?
  • Ja voor jou zal het weinig verschil maken (al merk je het ook niet als het erin zit). Het zal verschil maken wanneer je een input type='text' hebt omdat je deze kan submitten door op enter te drukken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.