Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Google map in Internetpagina

Anoniem
pannemanski
9 antwoorden
 • Ik heb onlangs een google-map in mijn internetpagina ingevoegd.
  Werkt goed ! maar …..

  Ik krijg ook telkens die ballon er bij, en dat wil ik niet.
  Hoe kan ik dat veranderen ?

  Gr, Pannemanski
 • Dit is toch een beetje een open vraag… Heb je al gekeken in de Google Maps API documentatie? Voortaan toch graag een betere beschrijving van wat je wil, wat er niet werkt, wat je geprobeerd hebt om het op te lossen en bij voorkeur ook een online voorbeeld. Een vraag als "Dit gebeurt en dat wil ik niet, help!" is mij te algemeen om mijn kostbare tijd aan te besteden, dan help ik liever mensen die wél eigen inzet tonen…

  Een stukje constructieve feedback, hoop dat je er iets mee kan en sorry als het wat bot overkomt. ;)

  - Bas
 • Uit mijn inbox:[quote:a077e41c4c="pannemanski"]U komt inderdaad bot over.
  Tenzij U anders reageert hoeft U op mijn vragen geen antwoord te geven.

  Mvg, Pannemanski[/quote:a077e41c4c]Ik verwoord echter alleen maar de heersende mening hier op het forum. Niet voor niets wordt er verder niet gereageerd… Wil je geholpen worden met je probleem, dan zul je toch véél meer informatie moeten verschaffen, en ook wat eigen inzet tonen. Om een andere forumbezoeker hier aan te halen: de glazen bollen zijn momenteel niet verkrijgbaar.

  - Bas
 • Nogmaals uit mijn inbox:[quote:9b597725e1="pannemanski"]Ik begrijp goed dat ik één en ander beter kan verwoorden.
  En nogmaals, als U vindt dat U op een dergelijke manier moet reageren (en dan heb ik het niet over de inhoud), dan verzoek ik U niet op mijn vragen te reageren.

  Met vriendelijke groet, Pannemanski[/quote:9b597725e1]Blij dat het duidelijk is dat je met meer over de brug zult moeten komen om geholpen te [i:9b597725e1]kunnen[/i:9b597725e1] worden.

  En aangezien het een forum is waarbij iedereen openlijk met elkaar communiceert plaats ik wederom dit bericht in het topic waar het hoort. Privéberichten zijn voor een heel ander doel.

  Als laatste nog de mededeling dat ik reageer op mensen in de hoop dat ze ervan leren en er iets mee doen. Loze toevoegingen probeer ik te allen tijden te vermijden, dus het feit dat ik hier reacties plaats moet toch een indicatie zijn dat ik het goede met je voorheb. Dat het niet is wat je wil horen is een heel ander verhaal.

  Ik wacht met spanning af op je uitweiding van het probleem. ;)

  - Bas
 • Geachte,

  Op mijn internetpagina heb ik een google map geplaatst waarbij ook telkens de ballon met de plaatsinfo erbij komt. Het is de bedoeling dat alleen de kaart zichtbaar is, en niet de bijbehorende ballon.
  U kunt hiervoor kijken op de internetpagina http://www.casadelaluz.eu/WaarInSpanje.html
  Ik kan met de info van 'Google Maps API documentatie' niet uit de voeten.

  En dan verder:
  [list:60ac0ff578]Als de heersende mening op het forum is dat alleen bij voldoende info in een vraag er gereageerd wordt zal ik inderdaad meer info moeten geven.[/list:u:60ac0ff578][list:60ac0ff578]Ik twijfel niet aan Uw goede bedoelingen[/list:u:60ac0ff578][list:60ac0ff578]Wel twijfel ik nog steeds aan Uw houding, de manier waarop U reageert is niet aanbevelenswaardig. Ik heb het dan niet over de inhoud
  U had ook op een goede manier om meer info kunnen vragen.[/list:u:60ac0ff578]

  Met vriendelijke groet, Pannemanski
 • Phew !

  Ik weet niet hoeveel info ik nog meer moet geven, maar het lukt me nog niet.
  Ik prbeer het denk ik via een andere route, wellicht biedt 'Live Search' uitkomst.

  Gr, Pannemanski
 • [quote:ac67408c67="pannemanski"]Phew !

  Ik weet niet hoeveel info ik nog meer moet geven, maar het lukt me nog niet.[/quote:ac67408c67]Zou je je code eens willen posten?
  Voor zover ik weet, wordt die informatie popup alleen getoond als dat zo geprogrammeerd is. De fout ligt dus denk ik in je code.
 • Zoals meneer_ed al aangeeft, lijkt het erop dat je het tonen van de ballon handmatig moet regelen. Standaard wordt de ballon niet getoond (gebaseerd op de API documentatie).

  Heb je misschien ergens een aanroep naar de 'openInfoWindow()' of 'openInfoWindowHtml()' methode in je code staan?
  Probeer anders eens met de 'closeInfoWindow()' methode te spelen.
 • Het lijkt er op alsof je gewoon een iframe hebt met daarin een google maps link. Dat betekend dat je nauwelijks invloed uit kan oefenen op die google map content.

  Stel, je spreekt die kaart aan via de google API, kan je wel alles wat je maar wil doen. Daarvoor heb je een api key nodig, die je gratis aan kan vragen.

  Zie hier de voorbeelden: http://code.google.com/apis/maps/documentation/examples/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.