Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

IP Redirect met HTML of PHP of wat dan ook?

None
3 antwoorden
 • ik heb dus nu een opdracht:
  www.restaurantilgallodoro.nl

  en ik wil alleen mijn IP en de IP van mijn opdrachtgever doorlaten naar de website die onder constructie is.

  en de rest van de bezoekers wil ik de pagina laten zien die je ziet als je de link volgt.

  hoe doe ik dit?
 • In PHP kan je met $_SERVER['REMOTE_ADDR'] het IP adres van de gebruiker opvragen. Via header("Location: <locatie>") kan je iemand doorsturen naar een andere pagina.
 • Ik zou het veel simpeler doen, mits je een Apache webserver hebt. Maak een bestandje aan (in notepad, of welke editor je dan ook gebruikt) en noem die [b:e6e23119f6].htaccess[/b:e6e23119f6] (=complete naam). Zet daarin:
  [code:1:e6e23119f6]RewriteEngine on
  RewriteCond %{REMOTE_ADDR} !^12\.345\.678\.910$
  RewriteCond %{REMOTE_ADDR} !^10\.98\.76\.543$
  RewriteRule .* http://www.restaurantilgallodoro.nl/werk-in-uitvoering.html
  [/code:1:e6e23119f6]
  Spreekt voor zicht denk ik, maar toch maar wat uitleg. De eerste regel is simpel: zet de rewrite engine van je server aan. De volgende twee regels geven een voorwaarde aan voor de rewriterule (laatste regel): is het remote adress (hetgeen dat de pagina opvraagt) [u:e6e23119f6]niet[/u:e6e23119f6] (da's het uitroepteken) gelijk aan 12.345.678.910 of 10.98.76.543 dan moet de rewriterule uitgevoerd worden. En de rewrite rule is dat voor elke pagina die wordt opgevraagd (.*) die opvrager wordt doorgestuurd naar je werk-in-uitvoering pagina.

  Sla het bestand op en zet het in de root van je website.

  Natuurlijk even aanpassen voor de van toepassing zijnde IP's en html-pagina.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.