Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Website scripten?

7 antwoorden
  • Hey ik ben de laatste tijd met Photoshop wat bezig geweest voor een toffe lay-out voor mijn site, en wil hem ook echt gaan gebruiken maar heeft er iemand een tutorial voor hoe je dat kan slicen of scripten ofzo? Alvast Bedankt, Jasper
  • Joh, het [url=http://www.google.nl/search?q=how+to+slice+photoshop]web staat vol[/url] met [url=http://webplek.thinkquest.kennisnet.nl/tipsentrucs/archief/basiscursusadobephotoshop1/basiscursusadobephotoshop13]tutorials[/url] over [url=http://www.computerfaq.be/website-maken/layouts-leren-slicen-met-photoshop/]dit onderwerp[/url].
  • [quote:b59bf0325f="Jasperofzo"]hoe je dat kan slicen of scripten ofzo?[/quote:b59bf0325f] Ik weet ook nooit wat ik moet kiezen, slicen of scripten :wink:
  • Hier een snel overzichtje van een workflow voor het maken van een website: - Website concept uitwerken - Designen - Slicen: Layout in verschillende afbeeldingen knippen - Basen: Layout terug opbouwen met de slices + xHtml + CSS - Scripten/programmeren: Javascript/PHP/ASP code maken - Website testen en debuggen - Website online zetten met behulp van FTP client
  • Bestand > Opslaan voor web > Tadaa! wel eerst ff slicen ;)
  • Ja maar hoe krijg je je website dan dat hij klopt voor alle schermresoluties? en welke komt het meeste voor? Jasper
  • Welke schermresolutie de beste is, is lastig te bepalen. Het is ook wel afhankelijk van je doelgroep. Heb je een site voor gamers dan ligt het voor de hand dat de schermen van bezoekers groter zijn dan bij een site bericht op bedrijven. Niet dat het een hard gegeven is want er zijn, mede door de uiteenlopende laptops, nogal wat schermformaten in omloop. [quote:8b25552633="Jasperofzo"]en welke komt het meeste voor?[/quote:8b25552633] Een overzicht van gebruikte resoluties staat op http://www.w3schools.com/browsers/browsers_display.asp.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.