Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

php counter

7 antwoorden
  • Hallo, iedereen, ik heb een counter (php) op mijn site staan. Dit is mijn code: [code:1:a7e0578f50] <?php mysql_connect("mysql14.000webhost.com", "*****", "******") or die(mysql_error()); mysql_select_db("a4410702_counter") or die(mysql_error()); mysql_query("UPDATE counter SET counter = counter + 1"); $count = mysql_fetch_row(mysql_query("SELECT counter FROM counter")); print "$count[0]"; ?> [/code:1:a7e0578f50] Nu wil ik een scriptje dat aangeeft van welke pagina de gebruiker komt. Ik heb al uitgevist dat het met [b:a7e0578f50]$_SERVER['HTTP_REFERER'][/b:a7e0578f50] moet. Kan iemand mij helpen???
  • Zou dit misschien kunnen $tbl_name = '*****' $previoussite = $_SERVER['HTTP_REFERER']; $sql="INSERT INTO $tbl_name(previoussite)VALUES('$previoussite')";
  • Het hangt ervan af wat je precies wilt. Wil je de referrer van elke bezoeker opslaan in de database (in dat geval: hoe ziet je database er uit?) of wil je het alleen tonen? Haal overigens even je gebruikersnaam en wachtwoord uit je eerst post weg.
  • Ik wil de referrer van elke bezoeker opslaan in de database. Mijn database structuur is zo: [list:3d7abcc6e9] [list:3d7abcc6e9]-database (counter)[/list:u:3d7abcc6e9] [list:3d7abcc6e9]- table (counter)[/list:u:3d7abcc6e9] [list:3d7abcc6e9]-field (counter)[/list:u:3d7abcc6e9] [list:3d7abcc6e9] -field (previoussite)[/list:u:3d7abcc6e9] [/list:u:3d7abcc6e9] De bedoeling is dat ik een soort structuur krijg met de counter die telkens optelt en dan per visitor de refferer en als het kan ook nog de ip. Mvg, Mike[/list]
  • De meeste simpele manier is een tabel met 1 kolom waarin je de referrer van iedere bezoeker opslaat. Als je het aantal rijen telt heb je het aantal bezoekers. Er bestaat trouwens goede tellers in php met uitgebreide statistieken. Hoef je enkel een [i:700f25fd83]tel.inc.php[/i:700f25fd83] in iedere pagina tevoegen.
  • Wat Vuurtoren zegt. Dan hoef je niet eens een kolom te hebben om te tellen. Als je dan ook nog de IP wilt weten, dan bepaal je zowel IP als referrer en die zet je samen in een nieuwe record: $ipaddress = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $referrer = $_SERVER['HTTP_REFERER']; mysql_query("INSERT INTO counter (ip, referrer) VALUES ($ipaddress, $referrer)"); Het aantal kom je te weten door vervolgens simpelweg het aantal records in de tabel te tellen: mysql_query("SELECT COUNT(*) FROM counter"); (Uiteraard telt dit alleen het aantal kliks op een website. Een bezoeker die twee keer refreshed komt al op 3 kliks uit)
  • Bedankt allemaal!!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.