Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

pdf bestand in een map zoeken en weergeven

BasHamar
5 antwoorden
 • Hallo Allemaal,
  Ik ben bezig met een klusje om weegtabellen die in pdf staan op te zoeken en weer te geven. Nou zat ik te denken aan een mysql databaseje waar je de namen van de pdf bestanden in zet en via een zoekopdracht in een query het benodigde bestand er uit te vissen en weer te geven.
  Alleen komen er per dag ongeveer 25 pdf bestanden bij, die kunnen via ftp op de server gezet worden maar moeten dan ook in de database gezet worden. Nou wil ik dat dus anders doen, of automatisch toevoegen in de database of niet met een database werken en direct in de map zoeken.
  Alleen dat "anders doen" denk ik wel maar heb geen idee hoe en weet ook niet of het wel kan. Dus om een duwtje in de goede richting te krijgen kan het automatisch of direct uit een map en in welke richting moet ik dan zoeken.
  Alvast bedankt!
  Moos
 • Er schieten me zo gauw twee opties te binnen:
  Met PHP (opendir en readdir) de bestandsnamen "live" uit laten lezen. Dan is het altijd up-to-date en gebruik je geen database.

  Of inderdaad een databaseje aanleggen en elke zoveel tijd een cronjobje laten lopen dat een script start dat de database aanpast.
 • Hoi Gooly, Hoe zou jij dat doen? Ik denk dat ik toch ga voor een database als je de bestanden er om de zoveel tijd in kan stoppen of is de andere optie beter of handiger of …..
  Moos
 • Het ligt er aan wat je er mee wilt.
  Als je achteraf wilt kunnen beschikken over alle bestandsgegevens die er voorbij zijn gekomen, bijvoorbeeld voor statistieken of als je een speciale zoekfunctie wilt inbouwen of als je de bestanden wilt kunnen categoriseren of iets dergelijks, dan is het handig om ze in een database te stoppen.

  Maar als het alleen is om een lijst te genereren (al dan niet met aanklikbare download links) van wat er op dat moment te vinden is, dan zou ik voor de 'readdir optie' gaan.

  De database variant is namelijk veel meer werk om te bouwen en als je geen gebruikt maakt van de extra mogelijkheden ook nog eens voor niks. De PHP 'readdir optie' is met een enkel klein scriptje te implementeren.

  Daar komt bij dat de database variant met een cronjob werkt (tenminste, als je de boel gaat FTPen zoals je aangeeft. Met een speciale backend met upload mogelijkheid kan je het updaten van de database natuurlijk inbouwen). En het nadeel van een cronjob is dat je steeds moet wachten tot de cronjob voorbij is gekomen voordat de database weer wordt ge-update. Je loopt dus altijd een klein beetje achter de feiten aan.
 • Nou ik heb toch gekozen voor een versie met een database.
  Databaseje gemaakt, zoekfunctie en formuliertje om bestanden te uploaden. Zoiets heb ik al eens eerder gedaan.
  Nu wil ik dus de map met bestanden uit gaan lezen en deze in de database laten zetten.
  Het in de database zetten gaat nog wel alleen moet ik het dan eerst goed uit de map krijgen en aangezien ik dat nog nooit aan het handje heb gehad graag wat hulp.
  Nou heb ik wat op internet gevonden en een beetje aangepast en krijg dan een x aantal lege velden in de database, bestandsnaam leeg, datum 0 en grootte ook 0.
  Dit is het php bestandje wat ik nu heb;
  [code:1:d6341f3e36]<?PHP
  $dir = 'pdf'; // de map naam

  include("connect.inc.php"); // database connect

  if (is_dir($dir)) {
  if ($dh = opendir($dir)) {
  while (($file = readdir($dh)) !== false) {
  if ($file != "." && $file != "..") {

  // in de db zetten
  mysql_query("INSERT INTO pdfpages (pdf_name,pdf_date,pdf_size) VALUES ('$pdf_name','$pdf_date','$pdf_size')");

  }
  }
  closedir($dh);
  }
  }
  ?>
  [/code:1:d6341f3e36]
  Het zit hem dus natuurlijk in het eerste stukje, ik wil dus de bestandnamen zonder extentie, de datum en de grootte uit die map plukken en uploaden in de database.
  Wie helpt me verder op weg?
  Alvast bedankt!
  Moos

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.