Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

localhost benaderen ipv4 vs ipv6

None
1 antwoord
 • Ik ben bezig met een website die ook een mobiele variant heeft. Om te testen heb ik een android apparaat en ik wil via wifi de localhost benaderen. Dat gaat prima maar ik loop tegen een probleem op bij het verwerken van de IP's.

  Met een script regel ik het base adres zodat alle onderdelen (css, gfx ,js..) het juiste pad krijgen en ik niet na uploaden op de uiteindelijke server steeds ip's hoef te veranderen.

  [code:1:57a35c728d]
  if ($_SERVER['REMOTE_ADDR']==("127.0.0.1" || "::1")) {
  $base="http://localhost/website/";
  } elseif ($_SERVER['REMOTE_ADDR']=="192.168.178.10") {
  $base="http://192.168.178.11/website/";
  } else {
  $base="http://www.website.nl/";
  }

  echo '<base href="'. $base .'" />';
  [/code:1:57a35c728d]

  Die elseif regelt het gebeuren rondom mijn andoid tablet. Tenminste, dat is de bedoeling. Ik heb nu ontdekt dat er (denk ik) een probleem ontstaat het herkennen van het ipv4 danwel ipv6 adres.
  Als ik deze namelijk laat echoën verschijnt er in de browser op mijn desktop het ipv6 adres en op het tablet het ipv4 adres. Voor de desktop versie heb ik een oplossing gevonden, zoals in de eerste regel te zien.
  Voor mijn android heb ik van alles geprobeerd, het ipadres invullen, $_SERVER functies maar het lukt me niet.

  Iemand een idee?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.