Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Snelheid verbinding meten --> redirect

George W. Bush
3 antwoorden
 • Met de komst van snelle internetverbinding krijg je de mogelijkheid om je pagina's rijker op te maken dan voorheen. Nu zou het leuk zijn om de verbindingssnelheid van de gebruiker te weten en afhankelijk daarvan een redirect te maken naar een "arme" of een "rijk" opgemaakte pagina.

  Nu kan javascript naar ik meen niet de verbindingssnelheid meten. Maar indirect misschien wel. Bijvoorbeeld door te kijken of een element (image) al binnen is. Afhankelijk van de tijd zou de redirect kunnen worden uitgevoerd.

  Ik weet, het is een theoretisch geval. En je behoort de gebruiker zelf de keuze te laten. Maar toch, hoe zou zo'n script er uit zien ?


  Olaf


 • Kijk eens naar de snelheidstest van internetten.nl Bedoel je zoiets?

  Zij indexeren namelijk een bestand ter grootte van 300kb of 150 kb afhankelijk van je snelheid en laten daarna je eigenlijke snelheid zien.

  Als je het script even aanvraagt kan je het veranderen en redirecten naar een pagina.
  :wink:

  [This message has been edited by Dilbert (edited 04-01-2002).]

 • Goeie tip. Ik zal eens kijken.


  Olaf

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.