Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

ASP, kleur v.e. gedeelte v.e. tekst veranderen.

Wiep Corbier
4 antwoorden
 • Ik heb een vaak geziende zoekoptie op mijn website staan. Als men dan een naam of een gedeelte van een naam invoert worden de gevonden items gedisplayed.

  Maar omdat men ook op een gedeelte van een naam kan zoeken; vb "bri" vindt de 'zoekmachine' bijvoorbeeld
  "Brinkman"
  "Steunebrink"
  etc
  Nu wil ik graag het zoekgedeelte "bri" in de resultaten een andere kleur geven, zodat mensen direct kunnen zien dat de gevonden items werkelijk aan het zoekargiment voldoen.

  Wie heeft een oplossing of advies?

  [This message has been edited by Wiep Corbier (edited 10-01-2002).]

 • Twee woorden: Regular Expressions :smile:

  Moet je daar alleen weer informatie over gaan zoeken…

  ——————
  Pieter78: Als de nood het hoogst is, is Bill nabij.

 • Mwah, in dit geval geen RegExps nodig denk ik, aangenomen dat je de zoekresultaten al hebt (SQL query ofzo?) kan je een simpele replace doen… mijn ASP kennis is niet zo heel erg groot, dus maar even pseudo-code:

  code:

  for each search keyword
  SearchResult = replace(keyword, '<font color="#ff0000">' & keyword & '</font>', SearchResult);
  next


  …gebruik ik op dit moment in m'n zoekmachine (gemaakt in PHP, maar goed), voor de netheid gebruik ik twee strings, een is lowercase om case-independant in te zoeken, de tweede wordt gebruikt om de resultaten weer te geven terwijl de case behouden blijft. Een Regular Expression zou ook kunnen, maar een simpele string replace is vele malen sneller en doet eigenlijk alles wat je wilt…


  HTH

  ——————
  X2 Software (jawel, ik heb een domein aangeschaft!)
  Email: mark@x2software.net

 • Denk er dan wel aan dat je de te doorzoeken tekst wel eerst schoonmaakt van andere code's (html). Anders zoek je bijvoorbeeld op 'pan' en krijg je dit:

  <s<font color="#ff0000">pan</font>>

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.