Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

PWS en datuminstellingen

matthijn99
2 antwoorden
 • luitjes
  ik ben voor een klant een web-appl. aan het maken die onder IIS 5 gaat draaien.
  Omdat zij echter de server met IIS nog niet voorhanden hebben, draaien ze hem voorlopig onder PWS.
  Daarbij komt ook nog eens dat ze 2 (met elkaar verbonden) PCs hebben, allebei met PWS erop, en allebei een verbinding met de database, d.w.z. de ene heeft connectie met de 'echte' database, de andere met een exacte kopie ervan.
  Dus stel even PC(1)-echtedatabase en PC(2)-kopiedatabase.
  Het probleem zit hem in het opslaan van datums. Als ze via PC(1) in de echte database een datum willen opslaan (bijv. 23-10-2001, gaat dit goed, en wordt het gewoon 23 oktober 2001. Gaan ze echter via PC(1) naar de kopie wegschrijven, dan wordt de datum als USA-datum gezien, oftewel de 10e dag van de 23e maand van het jaar ??.

  oorzaak:
  Volgens mij kan dan de enige oorzaak zijn, dat de RegionalSettings van de PC(2) op USA staat en niet op Nederlands.

  Als ik het op mijn eigen werkplek test, via webserver met IIS5 en RegSettings op Nederlands, is er helemaal niks aan de hand.
  Ik heb ook al getest wat hier gebeurt, als ik die RegSettings op USA zet, dan gaat het dus ook fout.
  Ohja en de de scripts die zij gebruiken zijn exact gelijk aan die van mij.


  Zijn jullie het met me eens over de oorzaak die ik aanwijs of hebben jullie andere suggesties (browserinstellingen staan daar los van dacht ik, en ook de Access-versie is dezelfde). Alvast bedankt.

  grtz Matthijn

  PS
  het lastige van deze opdracht is dat ik dus op een andere plek ontwikkel dan waar de klant zit, met geen netwerkverbinding ertussen, en dat er dus nu problemen ontstaan om dat zij tijdelijk de applicatie niet onder IIS kunnen draaien, terwijl ik hem wel ontwikkel onder IIS.

  [This message has been edited by matthijn99 (edited 11-01-2002).]

 • quote:
  Zijn jullie het met me eens over de oorzaak die ik aanwijs

  Helemaal mee eens.

  quote:
  of hebben jullie andere suggesties

  Nee,

  quote:
  (browserinstellingen staan daar los van dacht ik,
  Ik ook.

  quote:
  het lastige van deze opdracht is dat ik dus op een andere plek ontwikkel dan waar de klant zit, met geen netwerkverbinding ertussen, en dat er dus nu problemen ontstaan om dat zij tijdelijk de applicatie niet onder IIS kunnen draaien, terwijl ik hem wel ontwikkel onder IIS.

  Je moet IIS zien als de grote broer van PWS. Er verandert dus niets aan je applicatie. Meestal is het zo dat iemand een applicatie onder PWS ontwikkelt, en vervolgens met IIS publiceert, puur en alleen omdat IIS veel meer mogelijkheden heeft qua instellingen.

  Suc6

  ——————
  Voor Uw ASP-applicaties: Corbier Automatisering Sneek

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.