Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Niet openen maar downloaden

7 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een vraag. Ik heb een word document op intergeplaatst. Op mijn website heb ik een link geplaatst naar dat word document. Als ik op de link klik opent de browser het word document. Dat wil ik niet, ik wil dat ik het download schermpje in beeld krijg (met opslaan, opslaan als...). Hoe moet ik dat doen? Ik hoop dat iemand me kan helpen. Groeten, Folkert
  • Tsjaa, je kunt er natuurlijk ook een gecomprimeerd bestand van maken dat zichzelf uitpakt. Het wordt dan een .exe bestand Ik ben zelf ook benieuwd hoe anderen dit denken op te lossen !! Greetzz
  • Je kan natuurlijk altijd rechtsklikken op de link en dan "Doel opslaan als" (Target save as) maar dat is natuurlijk niet precies wat je bedoelt. Een andere oplossing heb ik zo niet.
  • [quote:ed01eeb630] Op 2002-01-17 20:40, schreef Folkert: Als ik op de link klik opent de browser het word document. Dat wil ik niet, ik wil dat ik het download schermpje in beeld krijg [/quote:ed01eeb630] Een andere extensie geven of aan de mensen uitleggen, dat als ze't willen saven, dat ze ctrl-click moeten gebruiken. Andere mogelijkheid is er niet. Echt niet, nee echt niet.
  • Je kan je gebruikers Netscape laten gebruiken. :grin: Sorry Bill, voortaan zal ik weer nuttige dingen plaatsen, kon het gewoon niet laten... - Basje.
  • Dank je wel voor jullie bruikbare / onbruikbare tips tot zover. Kan het downloaden (niet openen) van Word documenten (zonder dat je met de rechtermuisknop op 'Doel opslaan als...' hoeft te klikken) ook niet met een javascript of een cgi script?
  • [quote:b12756a899] [b:b12756a899]Op 2002-01-18 10:57, schreef Folkert:[/b:b12756a899] Kan het downloaden (niet openen) van Word documenten (zonder dat je met de rechtermuisknop op 'Doel opslaan als...' hoeft te klikken) ook niet met een javascript of een cgi script?[/quote:b12756a899] toeter had laatst een php scrippie daarvoor.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.