Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] Bestand includen

4 antwoorden
  • Ik zal even uitleggen wat nou precies m'n bedoeling is. Ik heb gewoon een pagina met van boven een menu. Als ik dan op zo'n menu item klik wil ik in diezelfde pagina met php een bestand includen over het onderwerp van de knop. Ik dacht dat ik dat dan het simpelst kan doen me zoiets index.php?pagina=bla Als de pagina dan voor het eerst geopend wordt moet er dus iets komen te staan van index.php?pagina=home Op die manier wordt dus een bestandje met de naam home (waarin dus de html van de beginpagina staat) ingevoegd. Ik heb zoiets al geprobeert met javascript, maar dat lukte niet.
  • [quote:743ac56d30] Op 21-02-2002 16:24, schreef Edwin2: Ik zal even uitleggen wat nou precies m'n bedoeling is. Ik heb gewoon een pagina met van boven een menu. Als ik dan op zo'n menu item klik wil ik in diezelfde pagina met php een bestand includen over het onderwerp van de knop. Ik dacht dat ik dat dan het simpelst kan doen me zoiets index.php?pagina=bla Als de pagina dan voor het eerst geopend wordt moet er dus iets komen te staan van index.php?pagina=home Op die manier wordt dus een bestandje met de naam home (waarin dus de html van de beginpagina staat) ingevoegd. Ik heb zoiets al geprobeert met javascript, maar dat lukte niet. [/quote:743ac56d30] Ik denk dat je dit bedoelt: [code:1:743ac56d30] <?php if(!$pagina) { include('home.html'); } else { include($pagina.'.html'); } ?> [/code:1:743ac56d30] De server controleert dan of de variabele $pagina wordt meegestuurd, zo niet, dan wordt de homepagina geladen
  • Ik wil er even op wijzen dat dit een beetje onveilige manier is. Stel je voor dat ik nu eens $pagina=wachtwoord invul of zo (puur hypotetisch geval), dan kan ik je passwords uitlezen. Het is veel beter om een array met pagina's te definieren dan $pagina=1 of zo als page door te sturen via de URL en dan de juiste pagina uit de array te halen. Niet zo flexibel, maar wel veiliger (en dus beter).
  • Hartstikke bedankt!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.