Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

is VBScript Client of Server side taaltje?

5 antwoorden
  • Hallo allemaal, ik vraag me al een poosje af of VBScript een client-side, of een server-side taal is. ik heb wel eens in de msdn library gekeken, maar daar zeggen ze dat het beiden is, klopt dit? en waar kan ik client-side scripts vinden (als ze bestaan)?
  • Het is inderdaad beide, en als client-side taal is het eigenlijk onbruikbaar omdat het alleen in Internet Explorer werkt...
  • Niet helemaal onbruikbaar natuurlijk. Als het gaat om webbased applicaties waarbij aan de gebruikersgroep eisen gesteld kunnen worden (bijv intranet, cms) dan kan vbscript best aan de client kant gebruikt.
  • Hmmm ja, maar dan ga je al echt dwingen om een bepaalde browser te gebruiken, dat vind ik eigenlijk een slecht principe. Het kan wel natuurlijk :wink:
  • [quote:3c5b8415b9] Op 02-04-2002 21:36 schreef Bill Gates: Hmmm ja, maar dan ga je al echt dwingen om een bepaalde browser te gebruiken, dat vind ik eigenlijk een slecht principe. [/quote:3c5b8415b9] w'rom een slecht principe? bij "gewone" applicaties worden toch ook eisen gesteld?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.