Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

auto select in combo menu

Anoniem
Annie
5 antwoorden
 • Hoi,
  ik heb een combo menu in de pagina gebouwd.
  Dus als ik in het eerste pull down menu een onderwerp selecteer dan verandert het tweede pull down menu.
  So far so good.
  Nu heb ik bovenin de pagina ook nog wat flashbuttons waar je op kunt klikken.
  Je komt dan in een algemene pagina over het onderwerp.
  Nu is mijn vraag kan ik het zo maken dat als ik met mijn flashbutton op bv keuze C klik dat dan het combo menu1 ook op keuze C springt, zodat de bezoeker meteen de juiste keuzes ziet voor combo menu 2.

  Ik weet dat ik met de opdracht [selected] degene kan aangeven die bij het starten als eerst moet verschijnen. Dus ik neem aan dat er op een of andere manier een variabele van gemaakt kan worden die dus meespringt.

  Alvast bedankt voor de helpende reactie.

  Leon
 • Als je kiest voor een server-side oplossing kan je bijv. in de querystring meegeven welke optie geselecteerd moet zijn. En bij het parsen van de pagina kan je met een simpele if-then constructie de <option> tags wegschrijven met of zonder selected parameter.

  Als je het client-side wil (of moet) oplossen dan kan je in javascript met onderstaande twee mogelijkheden de select laten verspringen.
  [code:1:12dd62d182]
  // met de selected property van een option
  document.formnaam.selectnaam.options[index].selected = true;

  // of met de selectedIndex property van de select
  document.formnaam.selectnaam.selectedIndex = index;
  [/code:1:12dd62d182]Waarbij [i:12dd62d182]index[/i:12dd62d182] het volgnummer is van de optie die geselecteerd moet zijn (deze is zero-based).
 • Alvast bedankt.
  Ik zal er een deze dagen naar kijken.
  Ik denk dat ik nog wel wat hulp kan gebruiken met dit probleem.
  Maar ik weet in ieder geval dat het mogelijk is.
 • Ik heb ik er even mee geklooit, maar zonder resultaat. Als tijd heb moet ik toch maar eens een java-cursus volgen. Maar nu nog graag jullie hulp.

  De pagina is nog in de test fase, maar als je http://www.jordans.nl/hoofdframe.htm bekijkt zie je het menu zoals het nu is. En het linkermenu moet dus met de Flash buttons boven mee veranderen

  tnx, Leon
 • Lijkt me niet zinnig om java te gaan leren, hier is javascript toch echt en stuk makkelijker.

  Dus je wilt javaSCRIPT leren!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.