Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Gedeelte van een website afschermen.

Anoniem
CobraPH
8 antwoorden
 • Beste specialisten,

  Kan iemand me zeggen hoe ik een gedeelte van een site kan afschermen met een login/paswoord scherm aub.

  Eerste deel vrij toegankelijk, tweede gedeelte zou ik afgeschermd willen zien.

  Groetjes en alvast bedankt op voorhand.
 • Gebruik ff de zoekfunctie van dit forum. Er zijn best wel wat mogelijkheden en die zijn ook allemaal wel eens aan de orde geweest. Scheelt ons weer wat typewerk. :smile:
 • Bedankt BigFoot maar daar was ik reeds geweest en het is allemaal te ingewikkeld.

  Ik heb enkel EEN algemeen login en paswoord nodig voor iedereen dezelfde. Kwestie van het simpel te houden.
 • OK, dan houden we 't even simpel. Ben helaas niet zo'n goeroe die zomaar werkende code uit z'n mouw schudt, maar ik zal eens wat proberen.

  Het handigste is om een taal te gebruiken die serverside werkt. Dus geen JavaScript maar ASP of PHP. Waarom? Dan is het geen kunst om achter het wachtwoord te komen, bij ASP/PHP wordt dat iets lastiger.

  Een voorbeeld in ASP (voor een uitleg over ASP: koop een goed boek of kijk eens op http://www.w3schools.com). Ik kan het helaas niet testen.

  default.asp
  ———–
  <html>
  <head>
  <%
  if Request("status";) = OK then
  if Request("naam";) = "MijnNaam" and Request("wachtwoord";) = "MijnWachtwoord" then
  Response.Redirect("homepage.html";)
  else
  Response.Write "Wachtwoord onjuist!"
  end if
  end if
  %>
  </head>
  <body>
  <form action="default.asp" method="post">
  Naam: <input type="text" name="naam"><br>
  Wachtwoord: <input type="password" name="wachtwoord"><br>
  <input type="Submit" name="Inloggen" value="Inloggen">
  <input type="hidden" name="status" value="OK">
  </form>
  </body>
  </html>

  ————————
  Wat gebeurt er precies? Ik heb een simpel formulier met velden voor de naam en wachtwoord, een submit-knop en een verborgen veld.

  Als de pagina voor het eerst geladen wordt, gebeurt er niets met de ASP-code. Dat gebeurt pas als het veld 'status' de waarde OK heeft gekregen, maar die is op dat moment nog niet bekend (het formulierelement zelf kent ie zelfs niet).

  Op het moment dat je je naam en wachtwoord hebt ingevoerd en op Inloggen hebt geklikt wordt dezelfde pagina nogmaals geladen. (form action=…). Nu is het veld 'status' wel bekend. Die heeft de waarde 'OK', dus wordt het script in de head uitgevoerd.

  Vervolgens wordt gekeken welke naam en wachtwoord zijn ingevoerd (Request("Naam";) en Request("Wachtwoord";). Zijn die gelijk aan resp. MijnNaam en MijnWachtwoord (twee willekeurig gekozen vaste waarden), dan wordt automatisch de pagina 'homepage.html' geladen (de rest van de huidige pagina wordt genegeerd). Zo niet, dan krijgt de bezoeker een foutmelding, en wordt de rest van de pagina weer op het scherm gezet en begint alles weer van voren.

  Hopelijk is 't een beetje duidelijk. Suc6.

  [ Dit bericht is bewerkt door: Bigfoot op 2002-04-06 00:00 ]
 • Of willen we gaan php-en
 • mvwinger; ja op onze servers draait PHP & ASP Chilisoft volgens de informatie van de provider.

  U mag gerust een suggestie doen voor een oplossing in PHP.

  Bedankt op voorhand.
 • Misschien een beetje makkelijk te kraken maar niet voor de meeste mensen:

  Schrijf alles in JS en laat de checker in een script ergens anderes op de server verwijzen (je weet wel zo'n *.js bestand)zet hierin gewoon zoiets als if inlognaam is kees goto … else alert('fout')
  (Ik heb het nu niet in JS geschreven)
 • Ach jah, als je voor beide ondersteuning moet je gewoon eens denken of dit voldoet anders even kijken op hotscripts. En mischien dat ik binnen kort zo'n systeem voor iemand moet schrijven als je geintresseerd ben moet je me maar even je email adres sturen (als private msg) Dan stuur ik het het op als het klaar is en werkt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.