Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Volledige frameset gebruiken

9 antwoorden
  • Hallo, Ik maakte een site en wil de url bekend maken. Maar sommige mensen die naar mijn site linken vergeten een target weer te geven waardoor de site geopend wordt in het venster waarin de link staat. Zo lijkt het alsof mijn site een onderverdeling is van hun site. Kan ik een script maken dat test of de locatie van parent (of moet dat een andere term zijn) gelijk is aan de url van mijn site. En indien dit niet het geval is gewoon de site over het hele venster geopend wordt. Ik begon reeds met iets, maar dit blijkt niet te pakken. if (parent.location != "http://www.onnozel.com") { parent.location == "http://www.onnozel.com"; } Wat is er mis? Bedankt Tom
  • Je kan je pagina uit een frame laten "breken" dit houd in dat je de pagina opnieuw laad maar dan uit het frame. kijk eens hier (weet niet zeker of het helemaal goed is maar kijk anders ff op http://javascriptsource.com of op http://hotscripts.com) http://javascript.internet.com/navigation/force-frames.html
  • pak ipv een parent liever een top location. Het noemen van je url hoeft niet eens; je checkt of de pagina de "top" is in de frameset. [code:1:33655ccbd1] <script language="JavaScript" type="text/javascript"> if (window != top) top.location.href = location.href; </script> [/code:1:33655ccbd1] grtzzz t.
  • Heb het eindelijk gevonden. Bedankt Was nog wa moeilijk omdat mijn eigen site ook in een frameset stond en ik niet mijn eigen frames wil breken. :lol: Tis toch gelukt. Ga maar eens een kijkje nemen.
  • En net als ik wil kijken hoe je dat gedaan hebt en op de rechtermuisknop klik om de broncode op te vragen: Sorry, no right-click!
  • Ja sorry, das iets wat mijn medewebdesigner erop heeft gezet voor de mensen die afbeeldingen willen jatten. Maar een webdesigner die de bron even wil afsnuffelen kan dit natuurlijk even doen. Ah ja, misschien een tip voor de mensen die javascript programmeren: dit scriptje is makkelijk te omzeilen. 1) men klikt een keer links en houdt deze knop ingedrukt. 2) vervolgens houd je de rechter muisknop ingedrukt. 3) laat de linker los. 4) laat de rechter los. 5) wedden dat het lukt. Iemand een oplossing voor dit probleem?
  • Een oplossing voor welk probleem? Ik zie geen probleem.
  • [quote:216c68b49a="Tom Redant"]Een heel verhaal[/quote:216c68b49a]En wat als je nou gewoon Javascript even uitschakeld? Dit soort scriptjes wekken alleen irritatie op en werken toch nooit.
  • [quote:83d015ecb5]5) wedden dat het lukt[/quote:83d015ecb5] Geheel afhankelijk van het antirechtermuisknop script.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.