Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Form posten naar een nieuw window

wg09
3 antwoorden
 • Hallo,

  Kan iemand mij misschien mij vertellen hoe ik het volgende doe?
  Ik heb dus een formulier (form) in een webpage. De bedoeling is dat deze post naar een nieuw window dat geopend wordt als het form wordt gesubmit. Ik kom er alleen niet uit :(. Wie weet hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?
  Ik heb al geprobeerd in JavaScript een variabele te maken, waar ik vervolgens een window.open() aan vastknoop, en daarna de target van het form op die variabele zet en dan de form submit. Maar dat werkt niet :(..

  Alvast bedankt,
  Joost
 • jaja, snap ik dit?
 • [quote:84f3f80b72="manonholterman"]ik weet precies maar misschien moet je gebruik maken van asp of php
  in asp doe kun je iets ophalen met request("naam van veld") of met php doe je $_POST['naam van veld'] of $_GET['naam van veld'][/quote:84f3f80b72]Sorry dat ik het zeg, maar heb je uberhaupt de vraag doorgelezen? Je antwoord slaat namelijk als een tang op een varken.
  (no offence :D )

  Anyway, om terug te komen op de vraag:
  je kan een form een target="_blank"[/color:84f3f80b72] geven en dan zal de submit naar een nieuw window gaan (zelfde als bij een <a href> dus).
  Als je eerst een window opent met javascript, of wil submitten naar een window wat met window.open()[/color:84f3f80b72] is geopend zal je de window.name van dat window moeten opgeven bij de target.
  voorbeeld:[code:1:84f3f80b72]
  <script type='text/javascript'>
  var w = window.open('dezestondtoevallignogopen.html', 'deTarget', 'width=400');
  </script
  <form target='deTarget' action='iets.cgi' method='post'>
  <!– rest van form –>
  </form>[/code:1:84f3f80b72]

  [size=9:84f3f80b72](en nu maar hopen dat ik de vraag goed begrepen heb ;) )[/size:84f3f80b72]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.