Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Texteditor voor schrijven van PHP

5 antwoorden
  • Kent iemand een goede (freeware) texteditor waarmee ik files die op de server staan gelijk kan bewerken en waarmee ik PHP kan schrijven (highlighted)?
  • [url=http://www.google.nl/search?q=freeware+texteditor+syntax+highlighting&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=nl&lr=]zoek maar uit[/url] in andere topics op dit forum is al vaak gediscussieerd over wat nu een goede of minder goede editor is (waarbij dus ook vaak pakketten genoemd zijn). succes met de keuze.
  • toch een paar tips: coffeecup direct FTP (ftp client met ingebouwde editor) en een teksteditor... tja... Ultraedit, maar met notetab light kom je ook een heel eind...
  • Ik raad Textpad aan. Het fijne hieraan is dat je zelf kan bepalen wat je wil highlighten je kunt voor allerlei talen syntax bestanden downloaden. (zelfs voor de 8086 assymbly)
  • [url=http://ww.ultraedit.com]UltraEdit[/url]. Waarom? Hoe langer ik ermee werk hoe meer handige functies ik erin ontdek. Syntax Highlighting voor elke mogelijke taal, mogelijkheid deze aan te passen (zowel kleurtjes als inhoud van 'woordenlijst'), verticale selectie, kopieren, verwijderen en invoegen, directe FTP-toegang, find/replace in meerdere files tegelijk, ...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.