Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Download Beveiliging

teacher
4 antwoorden
 • Ik heb op mijn website verschillende bestanden staan die mensen kunnen downloaden. Maar wat ik er graag zou willen bijzetten is een Login Gedeelte. Dat mensen zich eerst moeten aanmelden voordat ze iets kunnen downloaden.

  Is daar een of ander script voor, of een makkelijk programma. Ik snap zelf nie veel van HTML, PHP etc etc. (Heb mun site gewoon bij frontpage gemaakt) dus als iemand weet waar dit makkelijk staat uitgelegd graag! (Moeilijk mag ook btw)

  En het zou helemaal gaaf zijn als het ook mogelijk is dat ik dan een lijst zie of bericht krijg via mail wie zich allemaal hebben aangemeld etc.

  Dit zal toch niet te veel gevraagd zijn…

  Met vriendelijke groeten
  en bedankt,

  Helen
 • Of er een script is dat precies aan jouw wensen voldoet weet ik niet, maar je zou eens kunnen kijken bij bijv. hotscripts.com

  Een simpele oplossing waar geen scripting bij van pas komt is werken met een [i:aabd116377].htaccess[/i:aabd116377][/color:aabd116377] bestand. Als je even zoekt in dit forum of op internet moet je daar voldoende info over terug kunnen vinden. Nadeel van deze methode is dat mensen zich niet (makkelijk) kunnen aanmelden en ook andere scripting gerelateerde zaken als automatisch mailtjes sturen worden dan wat moeilijker.

  Een andere oplossing is je bestanden in een afgeschermde dir zetten (bijv buiten de webroot) en alle bestands aanroepen via een script laten verlopen. Voorbeelden moeten wel te vinden zijn op hotscripts. Het principe van zo'n script is overigens vrij simpel:
  1. evt. extra zaken zoals controle van de gebruiker, versturen van mail, etc. uitvoeren
  2. lees het bestand in van het filesystem
  3. schrijf de juiste content headers naar de client
  4. stuur de binaire data van het bestand erachter aan
 • Ok bedankt, en ook zo lekker snel :-D

  Kan ik da ook misschien laten doen door iemand? Een bedrijf ofzo die dat goedkoop regelt?

  Helen
 • [quote:e44c6f7428="Helen"]Kan ik da ook misschien laten doen door iemand? Een bedrijf ofzo die dat goedkoop regelt?[/quote:e44c6f7428]Dat zou ieder webdevelopment bedrijf(je) moeten kunnen maken voor je…

  NB: geen reclame hier graag (zo van: ik heb een bedrijf. kijk hier: ….)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.