Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Datum weergave ASP

Anoniem
Bigfoot
7 antwoorden
 • Ik heb een site op een bepaalde server, waarbij de datum op de Amerikaanse manier werd weergegeven (d/mm/yyyy). Nu is de site verhuisd naar een andere server, en nu heeft de datum de Nederlandse notatie en dat wil ik niet. Ik heb op de server al de datumnotatie veranderd (Regional Settings in het configuratiescherm), maar dat helpt niet. Moet ik in IIS nog wat veranderen. Systeem: Win2k met IIS 5.0, allemaal Engels.
 • kan je anders toch gewoon met 'FormatDate' veranderen.
 • Dat zou ik dan op elke pagina moeten doen waar ik de datum gebruik. Dat zijn er nogal wat. Ik heb het trouwens ook nog geprobeerd met "Session.LCID = xxx", maar die was op beide servers hetzelfde, dus daar kan 't niet in zitten.
 • Of je doet zoals ik en zet alle veelgebruikte "script" stukjes in een aparte ASP pagina sub / method en die include je in iedere pagina die dat script gebruiken. :D
 • [quote:213db52c08="SabineBos"]Of je doet zoals ik en zet alle veelgebruikte "script" stukjes in een aparte ASP pagina sub / method en die include je in iedere pagina die dat script gebruiken. :D[/quote:213db52c08]

  Dé oplossing!
  Ik doe dat dus zelf ook
 • Ik heb inmiddels een andere oplossing gevonden, namelijk de functie DateSerial. Dat ziet er als volgt uit:

  datum = DateSerial(yy, mm, dd)

  waarbij yy, mm, dd respectievelijk staan voor jaar, maand en dag. Deze waarden kunnen zowel strings als integers zijn. DateSerial zet deze getallen om in een variabele van het type Date. Hierbij maakt het niet uit hoe de notatie is (maand-dag-jaar of dag-maand-jaar), of wat voor scheidingsteken er gebruikt wordt (- of /)
 • ja, maar dat had dus net zo goed met formatdate() gedaan kunnen worden.

  Maar het is opgelost en dat is het belangrijkste ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.