Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[PHP] Eigen HTTP-fouten genereren

gerben
3 antwoorden
 • Ik heb op mijn website pagina's die een HTTP-fout opvangen, zoals een error 404. Dit doe ik simpelweg door in mijn.htacces het volgende in te vullen:[code:1:a71c0dcac7]ErrorDocument 400 /***/error.php?error=400[/code:1:a71c0dcac7]Nu wil ik ook eigen HTTP-fouten genereren om op die manier alle fouten - dus ook diegenen die niet standaard in HTTP zijn gedeclareerd - op te kunnen vangen met één bestand, in dit geval error.php. Deze maakt op zijn beurt weer een mooi overzicht voor mij van welke foutmelding hoevaak is geweest. Tot zover geen probleem.

  Maar kan ik zomaar in PHP een andere foutcode genereren zonder dat dat problemen oplevert? En wat moet ik dan invullen? In PHP 4+ zou ik dus het volgende doen om een standaard fout te maken:[code:1:a71c0dcac7]<?php
  header("HTTP/1.0 404 Not Found");
  ?>[/code:1:a71c0dcac7]Kan ik die 404 vervangen door iets van mijzelf? En welke tekst zet ik daar dan achter? Kan ik elk willekeurig getal invullen (behalve 400/401/402/403/404/500) of zijn er speciaal getallen toegewezen voor eigen gebruik?

  Iedereen die de bovenstaande vragen of een gedeelte ervan kan beantwoorden: alvast bedankt.

  - Basje.
 • Ik ken weinig van php, maar waarom wil je dat op deze manier doen? Je kan toch zelf een standaard error page aanmaken en dan met een querystring een foutmelding doorgeven. Lijkt mij iets makkelijker.
 • Lijkt me niet, die foutmeldingen zijn gedefinieerd in de HTTP standaard en je kan niet zomaar je eigen foutmeldingen erbij verzinnen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.