Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

vergelijken van meerdere waarden uit verschillende tabellen

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik wil graag dat tijdens het ophalen van de gegevens uit een tabel ook een vergelijking wordt gemaakt met gegevens uit een andere tabel, indien er overeenkomstige gegevens voorkomen, moeten deze roodgekleurd op het scherm weergegeven worden.

  Dus als auto1 uit de tabel auto ook in de tabel onderhoud staat, moet auto1 rood worden gekleurd.


  Ik heb alleen geen idee hoe. :roll:

  Wie kan mij helpen??? :cry:
 • Wat voor scripttaal/database?
 • PHP MySql
 • disclaimer: of onderstaande toepasbaar is, is natuurlijk afhankelijk van je datamodel. Ik ga effe uit van een FK relatie tussen auto en onderhoud op een auto_id.

  Als je alle auto's wil tonen en alleen degene die ook in onderhoud voorkomen een ander kleurtje wil geven kan je een OUTER JOIN uitvoeren op beide tabellen. Indien je een NULL value terug krijgt komt de auto dus niet voor in onderhoud, indien je een andere value terug krijgt dan kan je de waarde in een ander kleurtje printen.

  pseudocode:
  [code:1:aba63f3ac5]
  SQL = SELECT auto_uit_autotabel, auto_uit_onderhoudtabel
  FROM autotabel
  LEFT OUTER JOIN onderhoudtabel
  ON autotabel.id = onderhoudtabel.fk_id

  IF auto_uit_onderhoudtabel = NULL
  print zwart
  ELSE
  print rood
  [/code:1:aba63f3ac5]
 • You the best!!!

  Het duurde even, maar met een klein simpel paginaatje als test is het me toch gelukt. Nu nog over zetten naar de betreffende pagina. maar dat gaat vast lukken. Bedankt!! :D :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.