Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

insert into gerelateerde tabellen

7 antwoorden
  • Ik werk met een access database heb daar relaties in aangebracht en probeer middels ASP-code een insert into te doen in een tabel die dus een relatie bevat. Is dit op de één of andere manier mogelijk?? (Het lijkt me niet want ik heb er niets over kunnen vinden) Ik krijg de melding: [code:1:4fc2d91682] Microsoft JET Database Engine error '80004005' You cannot add or change a record because a related record is required in table 'IA_MEMBERS'. [/code:1:4fc2d91682]
  • move to...
  • Probeer eerst eens een record toe te voegen in de table IA_MEMBERS. Daarna kan je de key uit deze table toevoegen in de "referencing" table. Anders gezegd: doordat je relaties tussen tables legt (en deze ook afdwingt) moet er altijd een record zijn in de IA_MEMBERS table aanwezig zijn waar je naar verwijst. Let ook op wanneer je records gaat verwijderen uit de IA_MEMBERS table, voor deze uitgevoerd kan worden moeten eerst alle records uit andere tables die verwijzen naar dat record verwijderd worden. Meer info nodig? Zoek eens op het begrip "foreign key constraints". [i:fab1e93610]disclaimer: Ik vermoed dat je het in deze richting moet zoeken. Ik ken de foutmelding niet en ook Access niet goed genoeg, maar bovenstaande is een beetje gebaseerd op gezond boerenverstand en een beetje ervaring met andere databases.[/i:fab1e93610]
  • Wat is precies de relatie??? Dus als het zoiets is als [i:77758b67be]1[/i:77758b67be] groups [i:77758b67be]n[/i:77758b67be] members, dan kun je uiteraard geen members hebben die niet in een group zitten.
  • [quote:4a563d3590]Let ook op wanneer je records gaat verwijderen uit de IA_MEMBERS table, voor deze uitgevoerd kan worden moeten eerst alle records uit andere tables die verwijzen naar dat record verwijderd worden. [/quote:4a563d3590] Als je bij het ontwerpen van de relaties aangeeft dat onderliggende records automatisch verwijderd moeten worden....bespaar je jezelf heel wat werk.
  • hierdoor blijf ik database ontwerp een erg lastig onderwerp vinden... Dit soort dingen bedenk ik altijd pas achteraf... :S t.
  • [quote:31ad36f5a6="teacher"]hierdoor blijf ik database ontwerp een erg lastig onderwerp vinden... Dit soort dingen bedenk ik altijd pas achteraf... :S t.[/quote:31ad36f5a6] Ach, er zijn boekjes voor. Overigens: in Access staat er eenvoudig een checkboxje dat je dus kunt aanvinken. :wink: :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.