Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

e-mail attachment naar webserver

5 antwoorden
  • Bestaat er een script dat het mogelijk maakt om mijn mail op te halen, de bijlage ervan af te halen en deze te versturen naar mijn eigen webserver. De email mag daarna verwijderd worden. Het is zo dat op de werkplek er alleen de mogelijkheid is om e-mail te versturen. Alle andere manieren om een bestand te uploaden zijn dus niet mogelijk. Alleen via e-mail zou ik dus een bestand kunnen uploaden. Ik hoop dat iemand suggesties heeft
  • In principe zou dit mogelijk zijn, ik weet alleen niet of er een kant en kalar script is (ik weet wel dat er een commercieel pakket is waarmee je je site kan updaten dmv mail). Kan je ook niet uploaden via een browser? Wat is exact je bedoeling hiermee? t.
  • Het zit zo: op school is er een kantoor waar alle roosterwijzigingen voor die dag in een bestand komen te staan. In dat kantoor is er alleen maar toegang tot e-mail. Uploaden via browser of ander programma is dus al uitgesloten. Als ik dat bestand dan als bijlage verstuur naar een bepaald adres en een script kan het dan uploaden naar een webserver, dan zouden de leerlingen de roosterwijzigingen op de website kunnen bekijken. Zelf dacht ik aan een combinatie van een webmail script en een upload script via de browser. Alleen kan ik dit zelf niet ombouwen. Weet iemand dus of die scripts bestaan, hoe ze heten en eventueel hoeveel ze kosten??
  • ehmm.. dit is wel te doen in php (of perl, of asp). Je kan met php een mailserver benaderen: http://www.php.net/manual/en/function.imap-open.php Dan kan je ook je attachment lezen/opslaan :) Maar hoezo kan je wel mailen, maar niet FTP-en? grtzz t.
  • Ik begrijp dat er geen kant en klare scripts zijn die zoiets kunnen doen en ik ben nog niet zover gevorderd om zoiets zelf te maken. Waarom we niks anders kunnen doen dan mailen zit zo: het mailprogramma gaat via een intern programma en de rest is gewoon allemaal geblockt. Miischien iemand nog een laatste suggestie????

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.