Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[php] file upload

11 antwoorden
 • hoi, ik kan een file uploaden, en ik kan hem ook moven naar de dir waar mijn upload script in staat: move_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['file']['tmp_name'],"" . $HTTP_POST_FILES['file']['name']); maar ik kan hem niet in een andere directory zetten bijv: move_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['file']['tmp_name'],"../pics/" . $HTTP_POST_FILES['file']['name']); ik wil die file in de dir pics zetten die op de root staat, alleen ik krijg deze foutmeldingen: Warning: move_uploaded_file(./pics/temp.txt) [function.move-uploaded-file]: failed to create stream: No such file or directory in /www/htdocs/rijschoo/php/upload.php on line 39 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/tmp/phpkVLVXb' to './pics/temp.txt' in /www/htdocs/rijschoo/php/upload.php on line 39 is er iemand die mij kan helpen want ik begin er behoorlijk gefrustreerd van te raken. alvast bedankt grtz Remco
 • Lukt het wel als je een absoluut pad ingeeft (/www/htdocs/rijschoo/enz/enz) ipv een relatief pad (../enz)? Zijn de rechten op de dir(s) goed ingesteld?
 • Het is maar een gok, ik heb absoluut geen ervaring met het uploaden van bestanden, maar misschien moet je een volledig pad gebruiken.[code:1:ca43187c21]move_uploaded_file($HTTP_POST_FILES['file']['tmp_name'],$_SERVER["DOCUMENT_ROOT"]."/pics/". $HTTP_POST_FILES['file']['name']);[/code:1:ca43187c21]- Bas [edit] Annie was me net even voor... :) [/edit]
 • nee helaas ik had idd geprobeerd om het pad wat de foutmelding aangaf te gebruiken maar dan krijg ik precies dezelfde error :roll:
 • kdenk dak voortaan de doeldirectory maar ff genoeg rechten geef (777) voordat ik jullie weer ga lastig vallen :o iig bedankt voor de tips
 • [quote:32ca8b25fe="B00TjE"]iig bedankt voor de tips[/quote:32ca8b25fe] Oh, je bedoelt tips als deze: [quote:32ca8b25fe="Annie"]Zijn de rechten op de dir(s) goed ingesteld?[/quote:32ca8b25fe] :D :wink:
 • ouch :oops:
 • Ik heb precies hetzelfde probleem (en dezelfde foutmeldingen) maar ik kan de permissions op mijn host niet aanpassen (110mb.com). Jullie kunnen dat zo te zien allemaal wel, waar worden jullie gehost?
 • :D
 • [quote:a36807a9d4="Neok"]Ik heb precies hetzelfde probleem (en dezelfde foutmeldingen) maar ik kan de permissions op mijn host niet aanpassen (110mb.com). Jullie kunnen dat zo te zien allemaal wel, waar worden jullie gehost?[/quote:a36807a9d4] Heb je geen FTP toegang dan? Met een beetje FTP programma (smartftp bijvoorbeeld) kun je wel rechten aanpassen.
 • Ik zie op de site van 110mb dat je de beschikking hebt over een "Web Based File manager/FTP". Kan je daar de permissions niet instellen? Ik zie overigens op de site ook dat je gewoon met een FTP programma zaken kan uploaden ([url=http://110mb.com/tutorials/ftp-using-filezilla/]demo met filezilla[/url]). Als je met zo'n programma de rechten instelt, krijg je dan een melding dat dit niet mogelijk is? Of had je dat nog niet geprobeerd?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.