Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

JSP include dilemma

IJsqueen
4 antwoorden
 • Ik heb JSP's met een SQL server 2000 backend.

  Nu haal ik uit een table gegevens over verschillende landen en zet ze in een afzonderlijke tabel.
  Voor ieder land is er een veld: Extra informatie die in de db op ntext (16)[/color:91d7a2fae3] staat.

  Jammergenoeg past de informatie voor die landen allemaal niet in die ntext (max 900 karakters) dus heb ik de verdere informatie data voor de landen in .txt bestanden gezet en wil ik die includen
  <%@ include file="naamvanbestand" %>[/color:91d7a2fae3]

  Maar het lukt niet om mijn dynamische string na de "" van de include te zetten (mag waarschijnlijk ook niet)

  Heeft iemand een tip hoe ik dit op kan lossen ofwel in SQL server (ander veldtype?) of in JSP.

  Dank.
 • [quote:0fa53143d8="SabineBos"]Jammergenoeg past de informatie voor die landen allemaal niet in die ntext (max 900 karakters) [/quote:0fa53143d8]
  Ik heb niet zo'n verstand van jsp's, maar wel van SQL Server en ik kan je vertellen dat een ntext wel wat meer karakters dan 900 kwijt kan.
  Namelijk: 1,073,741,823 :)

  En dat zou toch normaalgesproken genoeg moeten zijn.
 • Prima, maar als ik er een lap tekst in heb gezet, wijzigt hij dat in <long text>[/color:e5c197bea6], en kan ik het niet meer wijzigen(!)

  Teksten die nog langer zijn wil hij niet meer [i:e5c197bea6]pasten[/i:e5c197bea6]. Dus mijn vraag is, hoe moet het dan?
 • Vergeet niet dat de Enterprise Manager (EM) ook maar een GUI is voor de database en niet de database zelf. En in de EM is het inderdaad niet mogelijk om teksten groter dan (ca. ?) 1K te plakken. Het veld in de grid zal ook nooit de volledige inhoud van een (n)text veld kunnen laten zien (2GB max) vandaar dat de term <long text> wordt gebruikt om dat aan te geven.

  Sowieso hebben BLOB velden een wat speciale benadering dan de 'normale' velden als bijv. INT en CHAR, dus ik raad aan om daarover wat bij te lezen. De Books Online bevatten al een berg aan informatie hierover.

  Een oplossing hiervoor is overigens gebruik te maken van de Query Analyzer (QA) voor de inserts en/of updates of om imports uit te voeren via DTS.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.