Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

[php] ene webserver wel, andere niet?

7 antwoorden
  • hallo Ik maak voor twee mensen een site. Bij de ene werkt het wel en bij de andere niet. Kan het zijn dat sommige servers de volgende code niet aankunnen? [code:1:fcae4df44e] if($HTTP_GET_VARS["page"] == null){ include "index2.php"; } [/code:1:fcae4df44e] en zo ja, is er dan een andere manier om dit op te lossen?
  • Het kan inderdaad liggen aan een andere versie van PHP. De $HTTP_GET_VARS is een array van alle "GET" variabelen. Ik weet niet precies hoe het zit, maar deze moeten in een andere versie van PHP op een andere manier benaderd worden. Hoe dit precies zit, moet je even kijken op [url]http://www.php.net[/url] en daar zoeken op $HTTP_GET_VARS. Dan krijg je vanzelf wel uitleg en de alternatieve manier van de benadering van de GET-variabelen. Suc6
  • Ik heb het even opgezocht :D: PHP 4.1.0: $_GET PHP < 4.1.0: $HTTP_GET_VARS Dus bij de server waar het niet op werkt, moet je waarschijnlijk: [code:1:7387c53961] if($_GET["page"] == null) { include "index.php"; } [/code:1:7387c53961] gebruiken. Oudere versies van PHP gebruiken $HTTP_GET_VARS.
  • ik zal wel weer niet duidelijk geweest zijn: [code:1:7892dbee00] if($HTTP_GET_VARS["page"] == null){ include "index2.php"; } [/code:1:7892dbee00] werkt niet, maar de volgende werkt wel: [code:1:7892dbee00] if($HTTP_GET_VARS["page"] == "index"){ include "index2.php"; } [/code:1:7892dbee00] maar als je nu naar mijn site zou gaan /index.php krijg je niet te zien wat er in index2.php staat. maar het is wat onhandig om een meta ververser aan te maken dat ie automaties naar /index.php?page=index zou gaan. is het simpeler op te lossen? of toch die $_get ???
  • volgens mij ligt het daar niet aan. $HTTP_GET_VARS werkt in alle versies van php $_GET niet. alleen in die nieuwere. gebruik functies ipv de null constante. dus if(empty($HTTP_GET_VARS['page'])) of if(isset($HTTP_GET_VARS['page']))
  • Maakt het nog uit of NULL in hoofdletters is of niet? - Bas
  • ik heb NULL geprobeerd en dat hielp niet, maar if(empty($HTTP_GET_VARS["page"])) werkte wel dus hij doet het nu!! :D

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.