Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Geen data in tabel

None
5 antwoorden
 • Ik ben sinds kort bezig met php en loop tegen het volgende probleem aan.

  Ik heb een simpel formuliertje gemaakt waarvan de data naar een tabel moet worden weggeschreven. Als ik de data submit lijkt alles goed te gaan maar als ik in de tabel kijk dan wordt er wel een record aangemaakt met een id maar de records bevatten geen data. Ook bij een select om de data te tonen gaat alles goed maar de velden blijven leeg omdat de data dus niet in de tabel staat.
  Heel vreemd maar ik kom er niet uit.
 • Link?

  Code?

  Schrijf bij een submit / insert ook eens de query weg naar je scherm, zodat je kunt zien of de syntax goed is.

  Schrijf eerst ook eens data weg zonder opmaak (zoals tables) zodat je weet of het probleem in de database, de PHP of de (x)html zit.
 • De eerste tip van Sabine (3e regel) is een gouden tip, bij problemen met samengestelde queries altijd even de uiteindelijke query bekijken door deze naar het scherm te schrijven. Dan zie je niet alleen of de syntax correct is, maar ook meteen welke waarden er weggeschreven worden.

  En als ik even een gokje mag wagen: je gebruikt de "oude" manier om variabelen uit een form op te vragen (bijv. $veldnaam of $HTTP_POST_VARS["veldnaam"]). Meer info over de zogenaamde subperglobals.
 • Het heeft mij in ieder geval heel wat frustratie voorkomen.

  Het kan namelijk ook voorkomen dat de content [i:267b38c42b]ogenschijnlijk[/i:267b38c42b] lijkt op wat je moet hebben, maar bij nadere inspectie dat niet blijkt te zijn.
 • Ik ben er al uit. Durf het bijna niet te zeggen maar een paar hfdletters moesten kleine letters zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.