Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

ASP in verschillende browsers

11 antwoorden
 • Mij is altijd verteld dat bij ASP de server de ASP-code verwerkt en het resultaat naar de client zend. Heeft iemand enig idee hoe ik dan in verschillende browsers (IE 5.0 & IE 6.0)verschillende code van de server toegestuurd kan krijgen? Snap er niks van. :cry: Alvast bedankt.
 • Je laat het script checken welke browser (USER_AGENT) er gebruikt wordt, en past de code afhankelijk daarvan aan.
 • Ja ok, maar ik heb zelf een stuk code geschreven, zonder dat ik naar de browserversie vraag, en toch geeft asp in verschillende browsers binnen het bedrijf verschillende resultaten. Dat klopt toch niet?
 • [quote:94cec5cad0="de voetbalkrul"]Dat klopt toch niet?[/quote:94cec5cad0] Hoe moeten wij nu weten of dat klopt? Glazen bol kijken is best moeilijk.
 • Verschillende browsers kunnen bepaalde code verschillend interpreteren. De kunst is dat in je html en/of css een beetje op te vangen, en te zorgen dat het in ieder geval niet onbruikbaar wordt. Een browsercheck kan daarbij wat helpen, maar is eigenlijk een non-oplossing.
 • Als je zorgt dat je code volgens een bepaalde standaard is geschreven én aan de browser laat weten welke standaard dat is dmv van een doctype kun je al heel wat problemen voorkómen. - Bas
 • Nog een keertje dan (zo duidelijk mogelijk): Ik snap wel dat dezelfde htmlcode in verschillende browsers verschillend weergegeven kan worden.... maar als ik mijn ASP-pagina in IE 5.0 bekijk is de [u:22f85c093a]broncode[/u:22f85c093a] anders dan wanneer ik hem in IE 6.0 bekijk. en er zit geen "als_browserversie_is_dit_doe_dan_dat-functie" ingebouwd. Mijn vraag: Hoe kan dit? Hoop dat ie zo duidelijk is. Alvast bedankt.
 • Hèhè, dit is technisch gezien onmogelijk... :D Heb je misschien een online voorbeeld dat we even kunnen kijken of het zich ook bij ons voordoet? - Bas
 • Of geef even aan wat die verschillen dan zijn.
 • Misschien moet je even nadenken over een andere interpretatie van autowrapping (zie notepad) van de verschillende browsers. Als je in ASP [color=red:efb11c377c]voor i=0 tot n schrijf <htmlcode> eind[/color:efb11c377c] Doet, krijg je een lijn van n* htmlcode, en wellicht kapt IE 5 die op een andere plek af. Weet niet of [color=blue:efb11c377c]\n[/color:efb11c377c] werkt in ASP?
 • Nou ik heb mijn probleem opgelost. Heb eerlijk gezegd nogsteeds geen idee wat er nou allemaal fout ging. ASP-bestand andere naam gegeven, en weer de oude naam gegeven, en nu doet ie het wel. laten we het een onverklaarbaar-netwerk-rarigheidje noemen. Toch bedankt voor de reacties.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.