Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

ASP Button

7 antwoorden
  • Hallo allemaal, Ik wil graag middels te klikken op een soort Hyperlink een bepaalde Query activeren. Mijn aspcode op de pagine ziet er als volgt uit: <% set conn=Server.CreateObject("ADODB.Connection") conn.Open "Devotion" set rs = Server.CreateObject("ADODB.recordset") rs.Open "Select Titel from Nummers Where GenreID=16", conn %> <table border="0" width="50%"> <%do until rs.EOF%> <tr> <%for each x in rs.Fields%> <td><%Response.Write(x.value)%></td> <%next rs.MoveNext%> </tr> <%loop rs.close conn.close %> </table> Nu wordt deze code direct uitgevoerd wanneer de pagina geopend wordt, maar dat is nou net niet de bedoeling. Ik meerdere queries uit kunnen voeren door te klikken op de bijbehorende "tekstlink". Weet iemand hoe ik voor elkaar krijg?? Bij voorbaat dank. Groetjes, Eric.
  • De code ziet er op zich goed uit, maar in deze vorm wordt de inhoud idd meteen bij het laden van de pagina getoond. Waar wil je de tabel precies tonen? In een frame of een nieuw venster? Ik zou de code gewoon in een apart ASP-bestand plaatsen en die via de hyperlink aanroepen, zodat de pagina (of frame) pas getoond wordt, zodra je op de link klikt.
  • Je zou middels de URL-string een variabele mee kunnen geven: pagina.asp?v=uitvoeren In je code krijg je dan iets als: <% Dim v v = Request.QueryString("v") if v = "uitvoeren" then <--jouw code hier--> end if %> De link wordt dan: <a href="pagina.asp?v=uitvoeren"> Klik hier voor het script</a>
  • Dan nog 1 extra tip: Vervang de v in 'pagina.asp?v=uitvoeren' en 'Request.QueryString("v")' voor een andere naam om onderscheid te maken met de variabele v die je definieert met 'Dim v'. Gebruik bijvoorbeeld cmd in plaats van v. Programmeer-technisch is dat wat overzichtelijker ;)
  • [quote:a4a343c2a9="JurgenvW"]Gebruik bijvoorbeeld cmd in plaats van v. Programmeer-technisch is dat wat overzichtelijker ;)[/quote:a4a343c2a9] Oh, is dat zo? Ik zie de overzichtelijkheid niet echt toe- of afnemen, maar dat ligt waarschijnlijk aan mij. Als je zou beweren dat het gebruik van een variabele met maar 1 letter onoverzichtelijk vindt dan kan ik me daar meer in vinden. Mijn eerste associatie bij een variabele met de naam [i:a4a343c2a9]cmd[/i:a4a343c2a9] is overigens een command object, dus dat maakt het ook niet overzichtelijker wat mij betreft ;)
  • Oke, misschien was cmd niet een geschikte keuze (ik bedoelde het overigens als command(o), vanwege het commando 'uitvoeren'). Het gaat mij erom dat er onderscheid gemaakt wordt tussen de verschillende variabelen/parameters. De v die je als parameter aan de url meegeeft is duidelijk een andere v dan de v die je als variabele definieert (Dim v), vandaar.
  • Die v was inderdaad een afkorting van [b:d4b2c93460]v[/b:d4b2c93460]ariabele, ik ga ervanuit dat iedereen zelf andere benamingen kiest ... maw. het was slechts een voorbeeld. Zelf gebruik ik een combo van type en naam -veelgebruikte methode-. Dus strAdres om aan te geven dat het om een string met de naam Adres gaat. En intLeeftijd voor de variabele Leeftijd met type integer. Vooral handig als je programmeertalen gebruikt ipv scripting, waar datatype van groter belang is. Op het moment dat je variabelen via je HTTP header doorpompt is het toch altijd een string die je dan weer zelf moet verbouwen tot de gewenste datatype. Maar goed, vraag me af of Eric er wat aan heeft gehad ...

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.