Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

Radio button wissen?

6 antwoorden
  • Hoi, ik onderhoud op mijn werk o.a. een applicatie die met JavaServlets en JSP pagina's genereert op basis van gegevens uit een Oracle database. Er worden vragenlijsten gegenereerd van diverse typen zoals dropdown, checkbox, vrije text en ook radio button. De meeste radio buttons zijn leeg als je een vragenlijst opstart. Nu klagen de gebruikers dat als ze een radio button hebben aangeklikt ze hem niet meer leeg kunnen maken. Echter, soms klikken ze per ongeluk zo'n radio button aan en willen ze 'm eigenlijk leeg laten (beter voor de statistieken die later op deze lijsten worden losgelaten). Kent Internet Explorer 6.0 een optie om een radio button te wissen? Dan kan ik deze aan de gebruikers melden als een tijdelijke oplossing. Ik hoop dat iemand hiermee bekend is. Groet, Johan PS. Ik heb ondertussen al van internet geleerd dat het opstarten met een lege radio button uit den boze is :evil: volgens de HTML goeroes en ik bij elke radio button een 'leeg' optie standaard moet toevoegen. Maar ja, dit kost enige tijd en de mensen zijn er nu al mee aan het werk.
  • Het is inderdaad zo dat er van een groep radiobuttons er altijd één dient te zijn geselecteerd, vandaar ook dat het niet mogelijk is hem uit te schakelen en alleen maar te wisselen. Toch is het misschien mogelijk met JavaScript of met een button die je [b:e1932f9acb]type="reset"[/b:e1932f9acb] meegeeft in de broncode. Beide heb ik nooit gedaan en aldus niet getest, maar het zijn waarschijnlijk je enige kansen. - Bas
  • En als je een radiobutton neemt met daarachter de text reset of zo iets? Dan zie je deze radiobutton het zelfde dan als alle radiobuttons nog niet aan staan. Je zet er dan ook geen waarde aan vast. Heeft men per ongeluk wel een radiobutton gekozen dan kan men voor deze reset radiobutton kiezen.
  • Extra optie opnemen zonder value? Bijvoorbeeld 'n.v.t.'.
  • een input type="reset" moet de boel weer leeg kunnen maken hoor.. En anders spreek je het form toch aan dmv DOM (document forms elements enzo) t.
  • [quote:86c7065808="teacher"][...][/quote:86c7065808]Had iemand dat niet al gezegd? :roll: ;) - Bas

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.