Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

register_globals = off

Obitorium
5 antwoorden
 • Volgende probleem:
  Ben bezig met nieuwe website en wil vanuit een pagina alles gaan includen. Dus bijv.: als men op de knop nieuws druk wordt in de index.php de pagina nieuws.php in de directory nieuws ge-include. Dit gebeurd d.m.v. de volgende code:

  [code:1:8e94bb4665]
  <?
  if($show==""){
  $show="nieuws";
  $path="nieuws";
  }
  $page = $show;
  $page .= ".php";
  if(file_exists($path."/".$page)){
  include($path."/".$page);
  }
  else{
  include("error.php");
  }
  ?>
  [/code:1:8e94bb4665]

  Nou las ik dus dat je je php code zo moest programmeren dat je register_globals op 'off' moet kunnen staan. Dat kan in dit geval dus niet! Op welke manier kan ik dit soort includes dan oplossen?

  grt Obi
 • Meer info: http://www.php.net/manual/en/language.variables.external.php
 • Het heeft niets met die code op zich te maken, die is gewoon goed. Wat jij waarschijnlijk bedoeld is dat je iets als "index.php?show=nieuws" wilt gebruiken. Dan moet je die "show" variabele afvangen doormiddel van "$_GET["show"]".

  Staat overigens perfect uitgelegd in de manual hoor: http://www.php.net/manual/en/language.variables.predefined.php
 • thx, zal er naar kijken. je moet net even weten waar je moet kijken…
 • Als je alles door index.php wil laten afhandelen zijn er elegantere methoden. Wellicht dat je even wat extra materiaal wil doornemen en het dan anders kunt doen, lees het volgende (ook gewoon interessant):[list:0abcbd5862][*:0abcbd5862]How to Succeed With URLs, Part One[*:0abcbd5862]URLS! URLS! URLS![*:0abcbd5862]Cool URIs Don't Change[/list:u:0abcbd5862]Doe er je voordeel mee! ;)

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.