Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

E-mail met opmaak versturen

None
14 antwoorden
 • Hai!
  Ik wil een nieuwsbrief gaan versturen (aan abonnees). Dit wil ik met opmaak en afbeeldingen gaan doen. Weet iemand een oplossing waarmee de mail er bij veel clients en OSen goed uitziet? Ook offline. En het liefst niet in 'plain text'. Lekker veel eisen, maar ik wil er dan ook geen prutsbrief van maken…

  ter info: Ik gebruik ASP en voor het versturen de servercomponent ASPMail.

  Alvast bedankt!
 • Zoekt en gij zult vinden...

  - Bas
 • iets meer moeite doen plz…

  enneh.. wat is precies je vraag? :)
 • [quote:d446fa6330="teacher"]enneh.. wat is precies je vraag? :)[/quote:d446fa6330]

  Nou uhh volgens mij wil ie gewoon html mail versturen ;)
 • Klopt, ik wil idd een HTML-mail versturen, maar nadeel is dat (op de manier die ik weet) de bestanden, tijdens het lezen van de mail, van een webserver afgehaalt moeten worden. Er zijn mensen die wel mail kunnen ontvangen op kantoor, maar niet kunnen browsen en dus de afbeeldingen missen. Bovendien doet een apple helemaal niets met die afbeeldingen in de email…
 • dat heeft als reden dat wanneer jij HTML spam krijgt hij ook de afbeeldingen van de spam site afhaalt, zo kan de spammer controleren of het adres bestaat.

  Ik heb zelf onder evolution ook HTML mail ophalen uitstaan, vind het maar opdringerig…

  -Robert
 • Is er dan een mogelijkheid om de afbeeldingen met de email mee te sturen? Lijkt me overigens op zich iets wat niet zou moeten werken, want dat betekent dat je op die manier ook een virus zou kunnen openen dmv html-code … waarschijnlijk is dit slechts een brainfart, maar toch…
 • [quote:cf8cdd9778="Sjaakie Helderhorst"]Is er dan een mogelijkheid om de afbeeldingen met de email mee te sturen? Lijkt me overigens op zich iets wat niet zou moeten werken, want dat betekent dat je op die manier ook een virus zou kunnen openen dmv html-code … waarschijnlijk is dit slechts een brainfart, maar toch…[/quote:cf8cdd9778]

  ja dat is idd een brainfart ;)
  In je browser kun je toch ook niet met <img src="bla.exe"> een executable openen?.. dat lukt met een mailprogramma ook niet.

  Ik ben trouwens ook eens een keer met zoiets als jij bezig geweest en ik weet dat het met outlook en outlook express in ieder geval wel mogelijk is om de afbeeldingen als attachement aan de mail te knopen en ze vervolgens weer te geven in het mailbericht (gewoon rechtstreeks naar afb. linken zonder pad ervoor).
  Maar goed, dat werkt vast niet met alle mailclients.
 • [quote:020a1e67ea="linde002"]dat heeft als reden dat wanneer jij HTML spam krijgt hij ook de afbeeldingen van de spam site afhaalt, zo kan de spammer controleren of het adres bestaat.

  Ik heb zelf onder evolution ook HTML mail ophalen uitstaan, vind het maar opdringerig…

  -Robert[/quote:020a1e67ea]

  Outlook 2003 is standaard zo ingesteld dat ie geen afbeeldingen ophaalt in een html mail. Geweldig vind ik dat :)
  Kun je eerst ff kijken wat het is en als je het interessant vindt dan kun je aangeven dat outlook de afbeeldingen voor de betreffende mail op mag halen.
 • [quote:d21ec8aaf5]
  ja dat is idd een brainfart
  In je browser kun je toch ook niet met <img src="bla.exe"> een executable openen?.. dat lukt met een mailprogramma ook niet.
  [/quote:d21ec8aaf5]

  Hmm, ik ben eens aan het experimenteren geslagen:
  [code:1:d21ec8aaf5]
  <html><head><title>Untitled</title>
  <script>
  function test(){
  window.location='http://www.getfragged.nl/~nander/cdrom.jpg';
  }
  </script>
  </head>
  <body>
  <img src="javascript:test()">
  </body></html>
  [/code:1:d21ec8aaf5]
  Waarschuwing: niet testen als je een cd-tje aan het branden bent.
 • [quote:3758b53df0="Mighty Mozilla"]The image “http://www.getfragged.nl/~nander/cdrom.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.[/quote:3758b53df0]Pfew…

  -termin8or

  [size=9:3758b53df0]Maar in MSIE gaat het dus wel goed fout :evil:[/size:3758b53df0]
 • Ik heb alleen wat ervaring in mail versturen in HTML opmaak in PHP.

  In t algemeen: als je er niet uitkomt, stuur dan een mail met wat de bedoeling is aan jezelf en bestudeer de eigenschappen. In het geval van een logo mailen bijvoorbeeld kun je de data van dat plaatje zo uit de eigenschappen kopieren/plakken.

  Let er ook op dat je het '='-teken overal vervangt door '=3D'

  Hoop dat je hier wat aan hebt…

  Greetz Arjan
 • [quote:b80eb9efdb="Sjaakie Helderhorst"]
  ter info: Ik gebruik ASP en voor het versturen de servercomponent ASPMail.

  Alvast bedankt![/quote:b80eb9efdb]

  Naar mijn mening is er niets mis met een goede html nieuwsbrief, maar je moet er wel rekening mee houden dat e-mail hier in eerste instantie niet voor is gemaakt. De technologie is zo ver dat een verantwoorde html e-mail nieuwsbrief best kan.

  Om even terug te komen op je vraag en deze te beantwoorden; aspmail, cdonts etc. kan zover ik weet geen plaatjes attachen, zoals outlook dat doet. Outlook kan nl de plaatjes die verzonden worden aan de e-mail koppelen. Bij mijn weten is de enige component die dat kan jmail van Dimac: http://www.dimac.net//?contentKey={C7EFB42E-5C6C-49D4-91B7-00C7E9388A96}&nil;=nil. Het grote nadeel hiervan is dat e-mails hierdoor veel groter worden, waardoor je server wel zwaarder belast wordt, maar je hoeft dan dus geen plaatjes te hosten vanaf je server. De discussie is dan wel, indien je nieuwsbrief niet al te veel inhoud heeft, bijvoorbeeld een commerciele mail dat je door de grootte van je mail je de mailbox van je ontvanger ook zwaarder belast. Ik denk dat veel hotmail gebruikers het je niet in dank af zullen nemen als je ze berichten van 50kb gaat sturen.

  Nog wat zaken waar je rekening mee moet houden:-
  * Kan je component het wel aan om zoveel e-mails te versturen. Men zegt dat je cdonts bijvoorbeeld niet moet gaan gebruiken voor 800 e-mails per keer. E-mail componenten zijn ook niet echt bedoeld om mass/bulkmail te verzenden. Je kunt beter kijken voor een mailinglist programma zoals Majordomo om nieuwsbrieven mee te versturen. Je kunt dan via je outlook of welk mailprogramma dan ook, naar iedereen berichten sturen en met behulp van wat eenvoudige e-mail formulieren op je website en wat creativiteit kun je deze ook professioneel beheren.

  * Gebruik liever geen tabellen in je e-mail nieuwsbrief. E-mail programma's ondersteunen niet alle html 4.01 mogelijkheden is mijn ervaring.

  * Zorg voor een goede opt-out mogelijkheid.

  * Bedenk heeeeeel goed wat je in je nieuwsbrief gaat vermelden. Het kost best veel tijd om een goede nieuwsbrief te verzenden en je bericht is in een klik weggegooid.

  * In een nieuwsbrief gaat het, nog meer als op een website, om de tekst informatie en zeker niet om de plaatjes en de geweldige opmaak. Ben dus spaarzaam met plaatjes, kleuren etc. Gebruik bij voorkeur geen achtergrond kleur (dus een witte kleur) en laat ook de letters de standaard kleur (dus zwarte letters).

  * Wil je er voor zorgen dat iedereen je e-mail kan lezen zorg er dan voor dat je e-mail als multipart e-mail verzonden wordt. Je stuurt dan zowel html e-mail als tekst e-mail in een, zodoende kan iedereen je mail lezen. Enige zoekacties op de betere asp sites en scripting ervaring is wel vereist.

  * Bekijk een flink aantal broncodes van diverse e-mails die je ontvangt hoe deze zijn opgebouwd.

  * Zorg dat de syntaxis van je html perfect is, sluit dus als je html e-mails maakt altijd netjes de tags weer af, internet explorer heeft een grote fout tollerantie, sommige mailprogramma's duidelijk minder.

  * Kijk op deze pagina https://secure.myvevida.com/NL/service_onderwerp.asp?owid=51 ook even bij het onderwerp "e-mail en anti spam links" voor meer info over spam, altijd handig…

  Je zei dat je asp en jmail gebruikt, waarschijnlijk heb je dan ook de beschikking over cdonts om mail mee te verzenden. Voor een kleine mailinglist is het wel eens leuk om deze uit te proberen om wat ervaring op te doen: http://www.webwizguide.com/asp/sample_scripts/mailing_list_script.asp. Voor een eenvoudige html mailing met opt-in en opt-out mogelijkheid. Ik heb deze al een behoorlijke tijd in gebruik en werkt uitstekend voor een nieuwsbrief voor zo'n 200 leden. Gaat je bestand groter groeien, dan moet je aan het scripten slaan en op zoek naar de betere oplossingen zoals hierboven beschreven.

  Succes er mee!

  Erik
  =============================
  Lekker eten is ook belangrijk!!
  http://www.santamaria.nl/
  http://www.restaurant-goesting.nl/
  http://www.kamerbureau.nl/
  =============================
 • Dat is een behoorlijk lap informatie, absoluut zinvol, bedankt!
  Ik zal er zeker rekening mee houden!
  Nuttige links overigens…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.