Vraag & Antwoord

Webprogrammeren & scripting

MySql vraagje!

6 antwoorden
  • Ik heb een vraagje. Ik heb een MySql-database gemaakt. Ik wil deze database online zetten. Bezoekers kunnen door middel van het opgeven van zoekcriteria zoeken binnen de database. Een van die criteria wordt postcode. Hoe kan ik in MySql het voor elkaar krijgen dat elke id een lijst postcodes krijgt? Even voor de duidelijkheid: Het moet dus mogelijk zijn om te zoeken of een bepaalde dienst in een bepaalde postcode regio beschikbaar is. Hoe krijg ik die postcodes voor elkaar in MySql? Help mij a.u.b.!!!!
  • kan je iets van de structuur van je tabellen laten zien?
  • [quote:8f5592cf79="katrien"]kan je iets van de structuur van je tabellen laten zien?[/quote:8f5592cf79] Zou idd wel makkelijk zijn.
  • Ik heb allerlei velden mijn tabel. Sommige van het type VARCHAR andere weer van een ander type. Maar dat is eigenlijk het probleem niet. Het zit als volgt: als een bezoeker op mijn site komt moet het na het invoeren van zijn postcode kunnen zien welke diensten beschikbaar zijn in zijn regio. Hoe krijg ik die postcode regio's in mijn tabel, als welk type?
  • snap wel wat je bedoelt maar zal toch de stuctuur moeten zien...zal immers ook meerder tabellen hebben denk ik? eentje met bv diensten en postcode eentje met klant gegevens enzovoort postcode is dacht ik gewoon varchar: cijfers en letters toch?
  • http://www.mysql.com/doc/en/CHAR.html Aangezien het waarschijnlijk Nederlandse postcode betreft zou ikzelf geneigd zijn om voor CHAR(6) te kiezen, aangezien deze het minste ruimte inneemt. Zijn er andere landen in betrokken met eventueel een andere lengte dan is VARCHAR een betere keuze. -termin8or

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.